2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Zalaegerszeg: 12o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Fesz van fociberkekben: Nem csitulnak a kedélyek Andráshidán

Kovács Tamara | 2022. augusztus 02. - 16:45
Fesz van fociberkekben: Nem csitulnak a kedélyek Andráshidán
Az ASC már csak a legfiatalabb korosztályok számára biztosítja a pálya használatát az ATE-nél!

„A korábbi évek vitái során eddig egyetlen dolgot mindkét fél tiszteletben tartott: a gyerekek érdekei nem sérülhettek egyik oldalon sem. Döntésével az Andráshida SC vezetése átlépett egy határt, amelynek tiszteletben tartása eddig biztosítéka volt a felek futball iránti alázatos elkötelezettségének.”- közölte az ATE elnöke.

Mint köztudott, az MLSZ határozata szerint, az Tarr Andráshida SC és a Magnetic Andráshida TE megyei első osztályban játszó csapatainak szeptember 30.-át követően egyesülnie kell.

Addig is a Tarr Andráshida SC kapta meg a Körzet Központ feladatokat, ezzel a talán sosem volt béke elillanni látszik. Megy az egyeztetés, de amolyan betartogatósan, adok-kapok módra. Az ATE a megnyugtató és gyors megoldásban érdekelt, az ASC megnyilvánulásait időhúzó taktikának tartják.

A napokban egy közlemény látott napvilágot az Andráshida TE nevében, amelyet teljes terjedelmében közlünk:

Közlemény:

Az Andráshida Torna Egylet vezetésének, szakmai stábtagjainak, felnőtt- és utánpótlás játékosainak és azok szüleinek, támogatóinak, szimpatizánsainak nevében is mélységes megdöbbenésünket szeretnék kifejezni az Andráshida SC legújabb lépésével kapcsolatban.

A korábbi évek vitái során eddig egyetlen dolgot mindkét fél tiszteletben tartott: a gyerekek érdekei nem sérülhettek egyik oldalon sem. Döntésével az Andráshida SC vezetése átlépett egy határt, amelynek tiszteletben tartása eddig biztosítéka volt a felek futball iránti alázatos elkötelezettségének.

Legújabb közleményében az ASC azzal próbál védekezni, hogy a döntésnek van előzménye. Szeretnénk jelezni ezzel kapcsolatban, hogy nem tudunk elképzelni olyan előzményt, ami feljogosít bárkit is arra, hogy futballt és futballozni szerető gyerekeket tiltson ki saját lakóhelyük sportlétesítményéből. A felek között a 2022/23-as szezonra még nincs írásbeli megállapodás, ennek aláírását az Andráshida SC korábban többszöri kérésünkre megtagadta, az időhúzás taktikáját követve.

Mint már köztudott, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város tulajdonában és az ASC üzemeltetésében lévő Andráshida Sportcentrum használatát az üzemeltető az Andráshida TE részére korlátozni próbálja. Felhívjuk az üzemeltető figyelmét, hogy lépését elfogadhatatlannak tartjuk, létesítményhasználatunk jogalapjául továbbra is azt az írásos tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozatot tekintjük, melyben az elmúlt években a Sportcentrumban az ATE által végrehajtott nagyértékű (az elmúlt két évben több, mint 20.000.000 Ft) fejlesztéseknek köszönhetően az önkormányzat a létesítményt az Andráshida TE részére 2026.02.22-ig biztosítja.

A továbbiakban az Andráshida SC vezetésnek marad a kínos magyarázkodás, mi pedig a fentiek tudatában kíváncsisággal várjuk az egyesülési tárgyalások megkezdését.

Zalaegerszeg, 2022.07.31.

Májer Tamás, Elnök s.k.

Andráshida