2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Drog hatása alatt vezette a teherautót Zalában

Kovács Tamara, 2022. augusztus 03. - 11:50
Drog hatása alatt vezette a teherautót Zalában
Keszthelyi szórakozóhelyen vásároltak party drogot és a marihuánát

Az ügy két zalai vádlottja 2021. augusztus első napjaiban keszthelyi szórakozóhelyeken ismeretlen személyektől csekély mennyiségű amfetamint tartalmazó port, illetve csekély mennyiségű marihuánát szereztek meg fogyasztás céljából, mely kábítószereket a szórakozóhelyeken el is fogyasztották.

A két férfi 2021. augusztus 03-án 18 óra körüli időben Szentpéterúron a Petőfi Sándor utcán közlekedett úgy, hogy az egyikük kábítószertől befolyásolt állapotban vezetett egy 3500 kg-ot meg nem haladó össztömegű tehergépkocsit, amikor a járművet - annak jármű rossz műszaki állapota miatt a rendőrök követni kezdték és megkülönböztető fényjelzés használatával megállásra szólították fel. 

A bódult sofőr a jelzést figyelmen kívül hagyta, a tehergépkocsival haladt tovább, majd a Szentpéterúr, Petőfi Sándor utca egyik ingatlanának udvarára – a nyitott kertkapun keresztül – behajtott és ott a járművel megállt.

A vádlottakat ezt követően közúti ellenőrzés alá vonták, majd zavart viselkedésük miatt, kábítószer fogyasztás gyanúja okán mintavételre előállították, amely igazolta a kábítószer (amfetamin, marihuána) fogyasztását.

A csekély mennyiség is elég volt ahhoz, hogy a vádlottak ellen a Zalaegerszegi Járási Ügyészség kábítószer birtoklásának vétsége és járművezetés bódult állapotban vétsége miatt vádat emeljen a Zalaegerszegi Járásbíróságon.