2022.12.04., vasárnap - Barbara, Borbála
Zalaegerszeg: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Érdektelenségbe fulladt a Mi Hazánk tüntetése Zalaegerszegen

Kovács Tamara, 2022. augusztus 05. - 12:39
Érdektelenségbe fulladt a Mi Hazánk tüntetése Zalaegerszegen
Tüntetést szervezett a Mi Hazánk a zalaegerszegi Dísz térre augusztus 05-én a rezsimegszorítások és a KATA törvény ellen. A felszólalók között ott volt Szabadi István országgyűlési képviselő, pártigazgató, Kiss Ferenc a párt megyei elnöke, valamint Farkas Attila Zala megyei elnök is. Mozdulj meg, ez rólad szól! - így szólt a szlogen. Azonban senki nem mozdult meg.

"Mi ott voltunk Te hol voltál?"

- teszi fel a kérdést Kiss Ferenc a Mi Hazánk Zalaegerszegre szervezett tüntetése kapcsán. Több mint 3500, zalaegerszegi Katásból, 5 -en voltunk jelen!? Te hol voltál?! Ja, nincs, nem lesz, gyereked, unokád, de akkor minek, mire vállalkozol??? Te zahlen!! - írta ki Kiss Ferenc közösségi oldalán.

A szervezők szerint, elszomorító volt látni az érdektelenséget, holott több érintettet személyesen is invitáltak az országosan szervezett megmozdulás zalaegerszegi eseményére. Mindemellett plakátokon, televízióban, Twitteren, rádióban, közösségi oldalakon illetve egyéb médiákban is felhívták a figyelmet a tüntetés napjára és helyszínére.

Ennyire minden mindegy lenne? Nem valószínű. Az is elképzelhető, hogy egy Fideszes városban senki nem mer nyíltan demonstrálni, a széllel szembe menni, még akkor sem, ha alapból megvan a véleménye és nem ért egyet a kormány döntéseivel. Inkább magában morog.

A kommentelők  szerint nem kapott kellő nyilvánosságot és fórumot a tüntetés ideje, helyszíne, témája:

Hol, és mikor lesz tüntetés a Katás, és a rezsi törvény ellen, mert nem találkoztam a felhívásokkal, és szerintem más sem, ezért pont annyian voltak kint, akikkel beszélgetve lett róla. Ideje lenne összefogni az ellenzéknek, már ha van ilyen itt Zalaegeszegen, és nemcsak diszpintyeskednek a szerepeikben, hisz mindenki, mindenkit ismer személyesen, ezért ha értelmesen megszerveződik valami, igaz, tényszerű alapokon, nem ellenséges hangulatteremtési céllal, a józan gondolkodású Fideszes választókat is most, ezek miatt a szarvashibák miatt, amit a kormány hibát, hibára halmozva, a saját választóit se kímélve, csak a saját hasznukat nézve követ el, meg tudná szólítani páratlanul az embereket. A megmozdulásoknak a jogos érdek, a tiszta morál kell, hogy legyen a hatóereje, nem a gyűlölködés, ellenségeskedés, mert csak az hozhat jó eredményt, jó irányt.” 

posztolta egyikük.

Forrás: Kiss Ferenc Mi Hazánk megyei elnök közösségi oldala