2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Tarló és bála égett, fákat csavart ki a szél szombaton Zalában

Kovács Tamara, 2022. augusztus 06. - 18:10
Tarló és bála égett, fákat csavart ki a szél szombaton Zalában
A hidegfront nem hozott esőt, csak cseppnyi lehűlést augusztus 6-án

Somogysimonyiban Tarló és bálák égtek. A zalakarosi és nagykanizsai hivatásos tűzoltók a tüzet erőgép bevonásával és vízágyúval eloltották.

Hulladékot égettek Nagykanizsán, a Törökvári utcában. A tűz az erős szélben gyümölcsfákat és bokros területet veszélyeztetett. A lángokat a nagykanizsai hivatásos tűzoltók eloltották. 

Délelőtt Hottón kétszáz négyzetméteren égett száraz fű, a Kossuth utcánál. A tüzet a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. 

Négy méter magasan lógó lehasadt, termetes faág veszélyeztette a gyalogos forgalom biztonságát Balatonszentgyörgyön, az Egry utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók az ágat leválasztották és leemelték a magasból.

Egy húszméteres fenyőfát döntött ki a szél Keszthelyen, az Ady utcában. A keszthelyi hivatásos tűzoltók a fát – amely a szomszédos ingatlan garázsára és a kerítésre dőlt – motorfűrésszel feldarabolták és az épületről eltávolították.

Mintegy kettőezer négyzetméteren égett a száraz fű Zalaszentgrót külterületén. A helyi önkormányzati tűzoltók a lángokat kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg.

Egy diófa terebélyes ága szakadt le az erős szélben Miháldon, a Kossuth utcában. A faágat a szomszédos épület tetejéről, a helyi önkéntes tűzoltók távolították el.