2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

98,6 millióért eladtunk egy darab Zalaegerszeget: a német Rheinmetallnak

Kovács Tamara, 2022. augusztus 08. - 17:45
98,6 millióért eladtunk egy darab Zalaegerszeget: a német Rheinmetallnak
A gyár mellett felépült a Barényi Béla út, melynek egy részére igényt tartott a hadiüzem, hogy összekapcsolja az off- road tesztpályát a ZalaZone Járműipari Tesztpályával. A kért útszakaszt, kérésükre eladta a város.

Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta hogy, idézzük: ”Magyarok vagyunk. Még pontosabban mi vagyunk azok a magyarok, akik hazát, hitet, anyaföldet nem cserélnek és nem adnak el. Azért tudtunk mindig felülkerekedni, mert Kossuthnak igaza van, amíg ez a hűség kitart, Magyarországot a poklok kapui sem fogják megdönteni.”

60 milliárd forintos ráfordítással végéhez közeledik az 500 új munkahelyet teremtő Rheinmetall gyár építése az északi ipari parkban. A gyár mellett felépült egy külön csak az üzemet kiszolgáló off-road tesztpálya is (ami nem azonos a Zala ZONE Járműipari Tesztpályával). A német vállalat 2022. júniusában azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy megvásárolhassa a gyár és az off-road tesztpálya közötti önkormányzati területet, vagyis a Barényi Béla út egy részét, hogy közvetlenül összekapcsolja a két létesítményt. A Rheinmetall 98,6 millió forintért vásárolhatja meg a szükséges területet a várostól” - írta ki közösségi oldalán Balaicz Zoltán polgármester a rendkívüli közgyűlés döntései kapcsán. 

Mint köztudott, 2022 július közepén ünnepélyes rendezvényen adták át Zalaegerszeg két kiemelkedő nagyberuházásának közös elemét, az autóipari tesztpálya katonai off-road pályájának első ütemét, mely a mintegy 60 milliárd forintos hadiipari beruházáshoz, a Rheinmetall új gyárához készült el. Szeptember elejére pedig betervezték a Rheinmetall üzem bokrétaünnepét.