2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Három napja nincs közvilágítás a zalaegerszegi Vizslaparkban

Kovács Tamara, 2022. augusztus 08. - 14:56
Három napja nincs közvilágítás a zalaegerszegi Vizslaparkban
Éjjelente teljes a sötétség az utcán és a parkban is, az ott lakók nem érzik biztonságban magukat.

Péntek óta nem világítanak a lámpák a megyeszékhely sűrűn lakott belvárosi részén, a zalaegerszegi Vizslaparkban. Az ott élők és az arra közlekedők úgy érzik, mintha éjszakánként kietlen tájjá, szellemvárossá változna a park és az utca is. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül balesetveszélyes, valamint a park valós rémtörténetei sem bizalomgerjesztők az éjszakai sötétben mászkáláshoz, a környék lakóinak, hiába szereltek fel az újjáépítés után kamerákat.

Hétvége révén, sokan vettek részt programokon, akik közül többen az esti, éjszakai hazatéréskor majdnem orra estek a szinte vaksötét járdákon. A kutyásoknak is ijesztő késő este egy-egy egészségügyi sétára leugrani, a környéken mászkálni.

Egyelőre megy a találgatás:

"Mi történhetett? Elkezdődött a spórolás hannoveri mintára, ahol a középületeken és a kirakatokon már nincs világítás? Esetleg feladták az "ultamodern lámpák" egy időre és az EON tud valamit?"

Jó tudni: Ilyen esetben érdemes bejelentést tenni, amit ezen a linken Önök is megtehetnek: 

https://zalaegerszeg.hu/cikk/33983/Kozvilagitas_hibabejelento

Az oldalon be kell jelölni a válaszokat, illetve megadni az villanyoszlopok számát, a közterület nevét és pontos helyét, házszámot, valamint, hogy gyalogátkelőhely mellett áll-e a világítótest.