2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

A tankolásról videófelvétel készül, a számlára írt rendszámot is ellenőrzik az Oranges Oil automata kútjain

Kovács Tamara, 2022. augusztus 09. - 12:15
A tankolásról videófelvétel készül, a számlára írt rendszámot is ellenőrzik az Oranges Oil automata kútjain
659 forint a benzin, 710 forint a dízel literjének piaci ára, a hatósági ár továbbra is minkét üzemanyag esetében: 480 forint. Amennyiben edényzetbe és a gépjárműbe is ugyanabban a tranzakcióban történik a tankolás, akkor a hatósági ár NEM érvényesíthető!

Augusztus 10-től, azaz szerda reggel 8.00 órától az Oranges Oil automata kútjain Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Zalaszentgróton a benzin 659 forint, a dízel 710 forintba kerül literenként - tájékoztatott oldalán az üzemeltető.

Július 30. 12:00 órától 480 FT-os hatósági áron csak magyar rendszámú, természetes személy által üzemben tartott, 7,5 tonna össztömegetmeg nem haladó közúti jármű, vagy személytaxi szolgáltatást nyújtó jármű vagy mezőgazdasági jármű vagy mezőgazdasági erőgép, azüzemanyagtöltő állomáson töltött jármű üzemanyag tankjának töltése céljából jogosult tankolni.

A rendelet előírja a benzinkutat üzemeltető részére, hogy a fenti követelmények teljesülését kétséget kizáróan, hitelt érdemlően ellenőrizze, amennyiben ezt nem tudja megtenni, üzemanyag csak nem hatósági, azaz piaci áron értékesíthető. Az Oranges Oil üzemanyagtöltő állomásai, kezelő személyzet nélküli, automata működtetésű állomások, így itt a hitelt érdemlő ellenőrzés a következőképpen valósulhat meg:

A bizonylat választásnál válassza az „egyszerűsített számla az adatok megadásával” feliratot, majd a „magánszemély” lehetőséget és a megtankolt gépjármű rendszámát írja be az adatok megadásakor! A tankolását követő 24 órán belül szíveskedjen megküldeni a következő dokumentumokat *, hogy a hatósági árra való jogosultságát ellenőrizni tudjuk és intézkedjünk a piaci- és hatósági ár különbözetének visszautalásáról!

A dokumentumokat szkennelve vagy jó minőségben befényképezve kérjük.

  • egyszerűsített számla másolata
  • forgalmi engedély másolata (minden oldal, olvashatóan)
  • taxi esetén a taxiengedély másolata
  • segédmotor kerékpár esetén biztosítási díjfizetés bizonylata
  • az ön bankszámlaszáma (piaci és hatósági árkülönbözetének visszautalásához)

 Az Oranges Oil Company az arra jogosultaknak a piaci- és a hatósági ár különbözetét a hiánytalanul megküldött dokumentumok megérkezését követő naptól számított 10 munkanapon belül visszautalja a jogosultak által megadott bankszámlára.

Az Oranges Oil Company üzemanyagtöltő állomást üzemeltető csak a fent leírtak hiánytalan teljesítését követően, a jogosultság megállapítsa esetén tud hatósági áron történő tankolást biztosítani az arra jogosultaknak. Egyéb esetben csak piaci áron tudjuk kiszolgálni.

Edényzetbe (csak szabványos eszközbe) történő tankolás kizárólag PIACI áron történik! - tájékoztatta a benzinkút a zalai tankolókat.