2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Seprő-fújó gépet és hatszáz méteres útszakaszt adtak át nagy csinnadrattával Zalaszántón

Kovács Tamara, 2022. augusztus 09. - 16:12
Seprő-fújó gépet  és hatszáz méteres útszakaszt adtak át nagy csinnadrattával Zalaszántón
Szalag is volt, plébános is, Fideszes is

Elektromos seprőt-fújógépet és a hatszáz méter hosszú felújított Szabadság utcát is átadták a falunap keretében Zalaszántón. A képen a dicső szalagot Nagy Bálint, Dézsi Attila polgármester (igen, az a Dézsi Attila, akit a ZTE FC-ből jól ismernek a zalaegerszegiek) és Tál Zoltán keszthelyi plébános vágta át. A seprőgépre 7 milliót nyertek pályázaton, további 2 milliót pedig kipótolt a helyhatóság. A Szabadság utca útburkolatának felújítása 18,8 milliót kóstált, amelybe 2,8 millió forinttal beszállt az önkormányzat is.

„– Az elektromos seprőgép azért fontos, mert megpróbáljuk kímélni a környezetet, s ezzel könnyebbé válik a járdák és az utcák tisztítása – fogalmazott Dézsi Attila, elárulva azt is, a szerkezetet már „bevetették” a falunap előtti takarításkor. – Kisebb hó esetén is tudjuk majd használni, s a falevelek összegyűjtésében is nagy segítséget jelent.” - nyilatkozta Dézsi Attila a Zaolnak.

„Átadtuk a Belügyminisztérium támogatásával felújított Szabadság utcát Zalaszántón, valamint az új elektromos seprőgépet, amely tisztán tartja majd a falu utcáit, köztereit.

Példamutató, hogy Zalaszántó egy beruházásnál gondol arra, hogy a későbbiekben miként kívánja fenntartani a szépen felújított utcáját. Azzal, hogy az energiahatékonyságra is figyelmet szenteltek, ez egy valóban környezettudatos beruházása volt a községnek!

Gratulálok Zalaszántó! Fejlődik a térség!” - írta Nagy Bálint országgyűlési képviselő.