2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Biztonságot nyertek

Kovács Tamara, 2022. augusztus 10. - 13:15
Biztonságot nyertek
Lezárult a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság öt zalai médiummal közös játéka, melynek köszönhetően a szerencsés nyertesek füstérzékelővel gazdagodtak.

Ennek köszönhetően mostantól öt család biztonságát szolgálják az eszközök, amire továbbra is nagy szükség van, hiszen a megye tűzoltóit ebben az évben már nyolcvan lakástűzhöz riasztották - olvasható a közleményben.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Zalaegerszegi 7Nap hetilappal, a Kanizsa Újsággal és TV-vel, a Hévíz TV és Keszthelyi TV-vel, valamint az Egerszeg Rádióval indította közös játékát.

A lapok, televíziók és a rádió nagy segítségünkre volt abban, hogy amellett, hogy öt darab életmentő készüléket játszottak ki a hallgatók, olvasók és tv-nézők számára, minden alkalommal teret biztosítottak a téma feldolgozására és a készülékek népszerűsítésére. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megköszönte a médiumok együttműködését, és azt, hogy a preventív tartalmakat eljuttatták a lakossághoz. 

A nyerteseknek gratulálunk! Fontos kiemelni, hogy mindegyik médium játékán sokan vettek részt, és válaszolták meg a Tűzvédelmi tesztek alapján összeállított kérdéseket.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság továbbra is kéri a lakosságot, hogy tegyen a saját biztonsága érdekében, és szerezzen be otthonába egy füstérzékelőt! Ez a készülék ugyanis idejekorán, hangos akusztikus jellel hívja fel az adott otthonok lakóinak figyelmét a bajra!

A nyár sem mentes a lakástüzektől megyénkben, egy ilyen készülék pedig még a kezdeti fázisban felhívja a figyelmet a bajra akkor, amikor még menthető a helyzet akár saját magunk által is, testi épségünk kockáztatása nélkül.