2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Egy nap a szegény gyermekekért

Kovács Tamara, 2022. augusztus 10. - 15:18
Egy nap a szegény gyermekekért
43 átmeneti szálláson élő kisgyermeknek ajándékoz egész napos élményt Föőr Gábor és segítő csapata, augusztus 27.-én.Strandolással, palacsintával, bográcsozással és sok-sok meglepetéssel készül a rendkívüli gyermeknapra!

Föőr Gábor többször bebizonyította, mennyire érzékeny a szociálisan nehéz helyzetben élők, otthontalanná vált családok, boldogtalan gyermekek sorsát illetően. Tisztában van vele, hogy az Ő helyzetükben egy-egy jó cselekedet, támogatás, csupán átmenetileg jelent segítséget, a probléma gyökerét nem oldja meg. De azzal is, hogy az ilyen és hasonló élmények, egy olyan nap, amely, ha csak pillanatokra is, de elfeledteti a nehézségeket, mekkora löketet, alapot tud adni a szürke hétköznapok elviseléséhez, a túléléshez. A egészséges gyermeklét megéléséhez.

Az átmeneti szálláson élő gyermekek nem tehetnek semmiről. Ők azok, akik ártatlanul beleszületnek, vagy belenevelődnek a szomorú és tragikus élethelyzetekbe. Oda, ahol a szülők legtöbbször önhibájukon kívül kénytelenek a szállón meghúzni magukat, mert elveszítették állásukat, otthonukat, egzisztenciájukat. Ezeknek a gyermekeknek nincs külön szobájuk. Játékuk is kevés, játszótérről nem is álmodnak és nagy valószínűséggel a Balatont sem látták még. 

Szép dolog a segítő szándék, de – bármennyire is furcsán hangzik – önmagában még nem elég. A segítség első alapszabálya, hogy csak olyat tegyünk másokért, aminek mi magunk is örülnénk.Föőr Gábor ezért összefogásra kérte fel a zalaiakat, közösségi oldalán megjelent posztjához nagyon sokan hozzászóltak, többen jelentkeztek, hogy csatlakoznának és segítenének. Szükség lenne autókra, kisbuszra, hogy a gyermekek szállítását megoldják az Aqua Parkba. Ha olvasóink szívesen segítenének a főzésben, bográcsozásban ide is várják az önkéntes segítőket, felajánlókat.

Mindemellett a Zala Megyei Rendőr-Főkapitányság illetékeseit is felkeresi, hogy augusztus 27.-én szombaton rendőrautókkal, rendőrmotorokkal ismerkedhessenek a gyermekek a Vizicsúszda és Élményparkban,, valamint Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármesterének támogatásában is bízik.

Föőr Gábor felhívását teljes terjedelmében közöljük:

„Segítsünk együtt!
Mindannyiunknak vannak problémái otthon és a magánéletben, amiről azt hisszük, hogy hatalmas gondok, de sokszor kiderül, hogy mások élete még nehezebb és kilátástalanabb.
A családok átmeneti otthonában jelenleg 26 kisgyermek és 17 szülő él. Vannak, akiket bántalmaztak, az elől menekültek; vannak, akik csődhelyzetbe kerültek és mindenünket elvesztették.
A kis picik, akik mindennap a hajléktalanokat látják, mert sajnos egy helyen vannak velük, mit látnak a világból, milyen életük van? Ezen gondolkozva és látva a mi gondjaink talán eltörpülnek.
Felfogni se tudom, milyen lehet így élni és felnőni. Ezért is döntöttem úgy, hogy ha csak egy napra is, de megpróbálom a gondokat kicsit elfelejtetni velük, és a gyerkőcöknek egy kis boldogságot adni.
Elviszem őket a zalaegerszegi Aqua Parkba, és mindenkinek, annak a 43 főnek kifizetem az egész napos csúszdás belépőt augusztus 27.-én szombaton. Kérdezhetném, hogy ki az, aki be száll pénzel, de ezt nem kérhetem, és nem várhatom el senkitől a mostani helyzetben.

Két dologban viszont szeretném a segítségeteket kérni. Egyszerre mindannyiukat nem tudom elvinni, mert az autóba csak négyen férnek be. Remélem, lesz 10 jelentkező, aki autóval segítene őket elvinni és haza hozni.

Miközben ezt a posztot olvassátok, levelet küldtem a városi és a megyei rendőrkapitányoknak, hogy tegyük a gyerkőcök egy napját igazán különlegessé. Lássák, akár rendőr is lehet belőlük, hiszen az élet nem kilátástalan, kellő szorgalommal, önbecsüléssel mindenki meg fogja állni a helyét az olykor most zordnak vélt világban. A kapitány uraktól abban kérek segítséget, hogy hadd mehessenek a gyerekek rendőri felvezetéssel, hadd nézhessék, hadd érinthessék meg a rendőrautókat és motorokat is, hadd legyen igazán, de igazán különleges napjuk ez által is.

Balaicz Zoltán polgármester úrnak is írok egyúttal, amiben az ő segítséget is kérem, hogy a városi üzemeltetésű Aqua Parkban kapjunk egy elkülönített helyet arra a napra, legyen ez az ő kis szigetük, ahol együtt lehetne ez a kis csapat, ahol rotyoghatna a bográcsban is valami finom számukra.

A családok átmeneti otthonának az igazgatójával már felvettem a kapcsolatot, nagyon örült neki, hogy ha csak egy kicsit is, de legalább egy napra mosolyt csalhatunk a kis gyermekek arcára.

Ugye lesz 10 olyan jó lelkű sofőr, aki segít a gyermekek egy napjának jobbá tételében. A bográcsos főzéshez is természetesen megveszek mindent, aki szeretne segíteni a főzésben, az előkészítésben, nagy szeretettel várom a jelentkezését.
Kérlek, hozzászólásban jelezd, írd be, ha szeretnél segíteni nekik – felveszem veled a kapcsolatot.
Természetesen megértem, ha valakinek nincs lehetősége, autója, akkor viszont kérlek, segíts egy megosztással, hogy eljusson ez poszt azokhoz is, akik szeretnének velem tartani, végig élni ezt a terveim szerint csodás napot.

Ha mindenki a lehetőségeihez képest csak egy kicsit tenne, akkor sokkal szebb lenne a világ!”

 Segítő szándékukat az alábbi link alatt jelezhetik:

https://www.facebook.com/gabor.foor1