2022.09.27., kedd - Adalbert
Zalaegerszeg: 13o - 13o
Az ország 19 megyéjében

OMSZ: Hozzá nem értők kritizálják a mentők ötletét

frisshirek.hu, 2022. augusztus 11. - 16:00
OMSZ: Hozzá nem értők kritizálják a mentők ötletét
❗️Indokolatlan bírálatot kaptak a magyar mentők❗️

Lapunk is megírta, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) biciklis mentőket vetne be Budapesten. Csütörtökön a Mentődolgozók Szövetsége közleményben bírálta a kerékpáros egység bevezetését, amire most megérkezett a válaszreakció.

Mint írták, egykor a mentőmotorok bevezetése is furcsa ötletnek tűnt Magyarországon, mára azonban az egyik leghatékonyabb mentőeszközként tartják számon a kétkerekű mentőket, akik 2005 óta többszáz életet mentettek meg.

Most az (elektromos) biciklis mentők bevezetésének ötletét is kritizálják a hozzá nem értők, pedig Budapest belvárosában, vagy például a Budai Várban óriási előnyt jelenthet a tömegben is könnyen közlekedő jármű, amin az életmentéshez szükséges alapvető felszerelések kapnak majd helyet – olvasható az OMSZ hivatalos Facebook-oldalán közzétett közleményben.

"Egykor a mentőmotorok bevezetése is furcsa ötletnek tűnt Magyarországon, mára azonban az egyik leghatékonyabb mentőeszközként tartják számon a kétkerekű mentőket, akik 2005 óta többszáz életet mentettek meg. Most az (elektromos) biciklis mentők bevezetésének ötletét is kritizálják a hozzá nem értők, pedig Budapest belvárosában, vagy pl. a Budai Várban óriási előnyt jelenthet a tömegben is könnyen közlekedő jármű, amin az életmentéshez szükséges alapvető felszerelések kapnak majd helyet. Az Országos Mentőszolgálat szakemberei az angol NHS kerékpáros mentőcsapatával egyeztettek az elmúlt hetekben, akik több mint 25 éve használnak kerékpárokat London és más nagyvárosok központjaiban. Nagy-Britanniában évente közel 17 ezerszer riasztják a bringás életmentőket és az esetek több, mint felében nem is szükséges más mentőegység a betegek ellátásához. A magyar project előkészítése már meg is kezdődött, a bajtársak jelentkezése folyamatos és az első mentőbiciklikkel a tervek szerint már idén találkozhatnak a rászorulók. ????❤️????????"

Fotó: OMSZ facebook oldala