2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Zalaegerszeg: 3o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Videón a táti vaddisznó gázolás

frisshirek.hu | 2022. augusztus 23. - 21:57
Videón a táti vaddisznó gázolás
A felkavaró látványt hétfő hajnalban a 10-es úton, Tát közelében az egyik autó fedélzeti kamerája rögzítette.

Vaddisznó kondával ütközött több személygépkocsi hétfő hajnalban, a sofőrök a rossz látási viszonyok között nem számíthattak az úttesten áthaladó állatokra. Az történtekről a Tények adása számolt be:

Az egyik vaddisznót hatalmas sebességgel gázolta el a sofőr, aki már nem tudott kitérni az állat elől. Egy szemtanú szerint az három vaddisznó váratlanul tűnt fel a forgalmas úton, átbújhattak a szalagkorláton és azonnal a kocsik közé rohantak.  

Az egyik autóvezető már nem tudott biztonsággal kitérni az állatok elől, emiatt ütötte el a vadat. A videón látszik egy másik állat is, aki szerencsésebb volt, mert időben tudott fékezni az autós. 

A riportban nyilatkozó vezetési szakértő, Csörgő László szerint a sofőr helyesen járt el ez alkalommal, hiszen - amennyiben félre rántotta volna a kormányt, tömegszerencsétlenséget okozhatott volna. A helyes döntés a vészfékezés, ilyenkor a becsapódás sebességét tompítani tudjuk.

"Ezek az állatok éjszakai életmódot folytatnak, tehát, pontosan a késő délutáni, esti óráktól a hajnali órákig számíthatunk rá, hogy kijönnek az útra" - magyarázza Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászkamara szóvivője.