2023.06.09., péntek - Félix
Zalaegerszeg: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében

Hatalmas tűz volt a Zalalövőhöz tartozó Irsapusztán

Kovács Tamara, 2022. szeptember 09. - 10:25
Hatalmas tűz volt a Zalalövőhöz tartozó Irsapusztán
Több melléképület is égett, teljesen megsemmisültek,köztük egy százötven négyzetméteres tároló is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Teljes terjedelmében égett több melléképület a Zalalövőhöz tartozó Irsapusztán. A lángok egy lakóházat is veszélyeztettek.

A riasztott zalaegerszegi, körmendi és a lenti hivatásos, továbbá a zalalövői önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, hét vízsugárral fékezték meg a tüzet.

A melléképületek, köztük egy százötven négyzetméteres tároló, teljesen megsemmisültek. A rajok az oltási munkálatok során tizenöt kacsát és két sertés mentettek ki. A tűz egy farakást is érintett, amit egy munkagép segítségével sikerült megbontani, majd eloltani. Gyors beavatkozásuknak köszönhetően a lakóházra a lángok nem terjedtek át-tájékoztatott a Zala Megyei Katasztrófavédelem.