2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Zalaegerszeg: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor avatott, a tüntetők sípoltak

frisshirek.hu | 2022. szeptember 09. - 13:03
Orbán Viktor avatott, a tüntetők sípoltak
Orbán Viktor pénteken, a határvadász ezred megalakulásán, a határvadászok eskütételén mondott beszédet.

Péntek délelőtt Budapesten, a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti központjában avattak határvadászokat Orbán Viktor jelenlétében, ám a Hvg.hu beszámolója szerint nem volt teljesen zökkenőmentes az esemény, ugyanis a miniszterelnök beszédét tüntetők próbálták megzavarni azzal, hogy messziről sípoltak.

Orbán arról beszélt, hogy a migránsoknak meg kell érteniük, hogy „itt úgysem jöhetnek át”, és ezt a határvadászoknak kell megértetniük velük. Hozzátette, megbecsüljük azt a szolgálatot, amit a haza érdekében végeznek, biztos vagyok benne, hogy sikerrel veszik ezt az akadályt és egy ország bízik a határvadászokban, akiknek sok sikert, bátorságot és erőt kívánt a kormányfő.

Amint arra a hvg.hu emlékeztetett, avatással kapcsolatban a hét elején érkeztek olyan hírek, hogy Szegeden tarthatják meg, Botka László polgármester ugyanis hivatalos levelet kapott az ünnepségről, a Szegedi Közlekedési Társaság pedig az Országos Rendőr-főkapitányság utasítása alapján határozatot kapott a szegedi rendőrségtől a lezárásokról. Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke azonban hírlapi kacsának minősítette az értesülést és azt mondta, hogy a kormányfő nem megy Szegedre.

Ezt követően a rendőrség a Szegedi Városkép és Piac Kft.-nek jelezte, hogy mégsem lesznek út- és területlezárások, vagyis lefújták az eseményt, majd az is kiderült, hogy azt inkább Budapesten tartják meg.

Fotó: A határvadász ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepség, az első határvadászok eskütétele a Készenléti Rendőrség budapesti központjában 2022. szeptember 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd