2024.02.25., vasárnap - Géza
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Szalagátvágással átadták az Északi Ipari Parkban, a Zala Zone Ipari Park Zrt. irodapületét

Kovács Tamara | 2022. szeptember 19. - 16:05
Szalagátvágással átadták az Északi Ipari Parkban, a Zala Zone Ipari Park Zrt. irodapületét
A Zala ZONE Járműipari Tesztpályához, az épülő Rheinmetall gyárhoz, a szintén épülő AVL kutató-fejlesztő központhoz, a leendő Bosch kutató-fejlesztő központhoz és a Science Parkhoz bevezető út mellett, a körforgalomnál épült fel a Zala ZONE Ipari Park Zrt. új irodaháza 749 millió forintos beruházással.
A "járműipar zalai szilícium-völgyében" az off-road tesztkörnyezet munkatársainak-menedzsmentjének új épülete irodák és tárgyalók otthonául szolgál; a létesítmény különlegességét, többek közt, az épület elrendezése szolgáltatja.Az ünnepélyes átadáson részt vett Prof. Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszter, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Dr. Háry András, a cég igazgatója.
A ZalaZONE Park a Zalaegerszegi Járműipari Tesztpálya melletti dinamikusan fejlődő ipari terület, frekventált elhelyezkedése kiváló helyszínt biztosít az iparban, járműiparban érdekelt szereplők számára. A park kifejezett fókuszterülete versenyképes környezet biztosítása a tesztelés, validáció ill. a modern technológiák és a kutatás-fejlesztés számára.

"Az elmúlt években folyamatosan fejlődött Zalaegerszeg gazdasága. 2014-ben még 7,5 százalék volt Zalaegerszegen a regisztrált álláskeresők aránya. 2014 és 2022 között 4000 új munkahely létesült, ennek köszönhetően mára 2,8 százalékra csökkent a munkanélküliség. 2022–2024 között további 2000 új munkahely fog létrejönni, a tervezett beruházások összértéke 165 milliárd forint. Olyan gazdasági ökoszisztéma kezd kialakulni Zalaegerszegen, melyben szorosan összefügg a termelés, a kutatás-fejlesztés, az innováció, a szakképzés, az egyetemi oktatás, valamint a különféle szolgáltatások" - olvasható Balaicz Zoltán polgármester Facebook-oldalán.