2022.12.04., vasárnap - Barbara, Borbála
Zalaegerszeg: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Élelmiszerbolt hiány a zalai falvakban, Bakon is várják a leendő üzemeltetőket

Kovács Tamara, 2022. szeptember 21. - 15:58
Élelmiszerbolt hiány a zalai falvakban, Bakon is várják a leendő üzemeltetőket
Üresen tátonganak az élelmiszerboltok a faluban. Bak község polgármestere Farkas Tamás Facebook bejegyzésben keresi azokat a vállalkozókat, akik fantáziát látnak az 1600 fős településen vállalkozni.

"Figyelem üzleti lehetőség! A közelmúltban sajnálatos módon megritkult Bakon a főként élelmiszer profilú kiskereskedelmi ellátó hálózat. Hasznosításra vár több üzlethelység. Ha ön vagy ismerőse rendelkezik kereskedelmi tapasztalattal, van üzleti elképzelése és némi induló tőkéje, vegyen részt egy több, mint 1600 fős település gazdasági életében! Részletekkel privát megkeresést követően tudok szolgálni!"-olvasható Farkas Tamás polgármester Facebook-oldalán.

Hely szempontjából lenne benne fantázia,mivel Bak község Zala megye földrajzi középpontjában, a 74-es és 75-ös főközlekedési útvonalak csomópontja közelében helyezkedik el, a megyeszékhelytől délre, alig 13 kilométerre.  Keleti irányból a Válickát átlépve lép be az utazó Göcsejbe, emiatt is nevezik a települést „Göcsej kapujának”.

Harminc évvel ezelőtt a kiskereskedelem alapelve az volt, hogy a fogyasztókat a lakóhelyükhöz közeli, helyi boltokkal vagy áruházakkal lehet elérni, vajon visszajön még ez az időszak?