2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Az üléseken és a csomagtartóban is szállította a migránsokat

frisshirek.hu, 2022. szeptember 25. - 12:15
Az üléseken és a csomagtartóban is szállította a migránsokat
A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat az Ajkai Járási Ügyészség azzal a 21 éves német állampolgárságú férfival szemben, aki 2022. június 10-én hét személyt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A német állampolgár a szerb-magyar határ Csongrád-Csanád megyei szakaszán vette fel az előző nap bérelt, osztrák rendszámú személygépkocsiba a magukat tunéziai, egyiptomi és palesztin állampolgárnak valló migránsokat, hogy okmányok nélkül az Osztrák Köztársaság területére juthassanak.

A csempészett személyek egyike a sofőr mellett, négyen a hátsó ülésen, míg ketten a jármű csomagtartójában helyezkedtek el. A rendőrség a gépkocsit a reggeli órákban Csehbányán megállította, mire az embercsempész menekülni próbált, ám rendőrök mintegy 200 méter megtétele után elfogták.

A férfi 400 euró reményében vállalta a migránsok szállítását úgy, hogy a csempészett személyeket megállás nélkül, víz, élelem, míg a csomagtartóban utazókat ülések, biztonsági berendezések nélkül, szűk helyre bezsúfolva, a legelemibb higiéniai lehetőségek biztosítása hiányában szállította.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről történő kiutasítását indítványozta az illetékes Ajkai Járásbíróságnak - írja az ügyészségi közlemény.