2022.12.03., szombat - Ferenc, Olívia
Zalaegerszeg: 5o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Melitopol lakosai attól tartanak, a referendum lezárását követően behívót kapnak az orosz hadseregbe

frisshirek.hu, 2022. szeptember 26. - 18:05
Melitopol lakosai attól tartanak, a referendum lezárását követően behívót kapnak az orosz hadseregbe
A hónapok óta orosz megszálás alatt álló dél-ukrajnai Melitopol lakói attól tartanak, a Zaporizzsja-megyei "referendum" lezárultát követően besorozzák őket az orosz hadseregbe. A város korábbi polgármestere szerint az embereket fegyverrel kényszerítik arra, hogy megfelelő helyre tegyék az X-et.

Egyeseket lőfegyverrel kényszerítettek arra, hogy a régió Oroszországhoz való csatlakozására szavazzanak – közölte a város egykori polgármestere.

A városból menekülni kényszerült Ivan Fedorov egy videóüzenetben tette közzé, hogy a Melitopolt az ukrán kézen levő területekkel összekötő utolsó utat is lezárták.

Az emberek pánikba estek, hogy mi fog történni holnap, a négynapos „népszavazás” lezárultát követően

– mondta.

Fedorov szerint a "referendumok" fő célja, hogy lehetővé tegye Moszkva számára az ukrán férfiak besorozását az Ukrajnában harcoló, súlyos létszámhiánnyal küzdő orosz haderőbe. A Kijev és a nyugati világ által álnépszavazásokként definiált „referendumok” Moszkva által várt eredménye után a megszállt területek csatlakoznának Oroszországhoz, így jogilag már nem lenne akadálya az újdonsült orosz állampolgárok besorozásának sem – írja France24.com.

Kép: Facebook