2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Az egyedül hagyott ötéves gyerek bevette az anyja gyógyszereit

frisshirek.hu, 2022. október 13. - 09:49
Az egyedül hagyott ötéves gyerek bevette az anyja gyógyszereit
Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy harmincéves nő ellen, aki úgy ment el a városba bevásárolni, hogy hat gyermekét magára hagyta a családi házban. Ötéves kisfia beszedte a konyhaszekrényen tárolt gyógyszert, amitől életveszélyes állapotba került.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A nő az élettársával hat gyermeket nevelt a beregi településen lévő családi házukban, a gyermekek 1 és 8 év közöttiek, az anya nem dolgozott, háztartásbeliként a gyermekek ellátása volt a feladata. Ezen szülői kötelezettségét azonban megszegte, mert 2020-2021. években több alkalommal is magára hagyta a családi házban a kiskorúakat, esetenként több órára, és ilyenkor elment bevásárolni a közeli városba. A gyermekeknek az egészséges érzelmi és erkölcsi fejlődése veszélyeztetve volt amiatt, hogy felügyelet nélkül tartózkodtak órákon át a családi házban - írja az ügyészség.

2021. július 7-én reggel az anya autóbusszal ismét elutazott a közeli városba bevásárolni. Élettársa már korán reggel munkába ment, a gyerekek így most is felügyelet nélkül maradtak. Az ötéves kisfiú a szekrényről levett egy levélnyi epilepszia elleni gyógyszert, amelyből olyan mennyiséget fogyasztott el, hogy életveszélyes állapotba került, lényegében megmérgezte önmagát. A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, ahol 10-15 nap alatt gyógyult meg.

A gyámhatóság az eset után intézkedett, és mind a hat kiskorú gyermeket eltávolították a családból. 

Az ügyészség gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségével és hat rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja az édesanyát. A vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a nőt, továbbá tiltsa el minden olyan foglalkozástól, amellyel 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné.

Az ügyészség azt is indítványozta, hogy az édesanya szülői felügyeleti jogát is szüntesse meg a bíróság valamennyi gyermeke esetében - írja a közlemény.

A fotón a gyógyszer látható, amelyből az ötéves kisfiú nagyobb mennyiséget elfogyasztott.

Fotó: ugyeszseg.hu