2023.01.30., hétfő - Martina
Zalaegerszeg: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

Szijjártó a magyar érdekekkel reagált a budapesti amerikai nagykövet moszkvázására

frisshirek.hu, 2022. november 21. - 22:00
Szijjártó a magyar érdekekkel reagált a budapesti amerikai nagykövet moszkvázására
A tárcavezető szerint, ha ő nem kommentálja az amerikai külügyminiszter utazásait, akkor az amerikai nagykövetnek sem kellene a magyar politikai kérdéseket kommentálnia.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hvg.hu írta meg Szijjártó Péter külügyminiszter reagálását David Pressman amerikai nagykövet felvetéseire.

"Amikor én Magyarország külügyminisztereként dolgozom, akkor kizárólag a magyar nemzeti érdekeket tudom szem előtt tartani. Én megértem, hogy az Egyesült Államok nagykövete az amerikai érdekekből indul ki, de én meg a magyar érdekekből. Ezért aztán szerintem az lenne a helyes, hogyha a kölcsönös tisztelet talaján állva nem kommentálgatnánk egymás lépéseit"

– mondta Szijjártó Péter a Facebookon.


Az amerikai diplomata a Politicónak mondta,

aggodalommal tölti el, hogy miközben Oroszország kijevi játszótereket bombáz, Magyarország külügyminisztere Moszkvába repül, hogy Facebook Live-ozzon a Gazprom központjából.

A külügyi tárcavezető azt mondta, hogy ő sem szokta kommentálni az amerikai külügyminiszter utazásait, és azt várja el az amerikai nagykövettől is, hogy ugyanígy tartózkodjon a magyar politikai kérdések kommentálásától.

Szijjártó Péter Facebook-bejegyzése. Ők lennének az új barátok, amire Orbán Viktor is utalt?