2023.01.30., hétfő - Martina
Zalaegerszeg: -5o - -5o
Az ország 19 megyéjében

Vádemelés a balesetet okozó embercsempész ellen - videóval

frisshirek.hu, 2022. november 30. - 12:42
Vádemelés a balesetet okozó embercsempész ellen - videóval
Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki a rendőrök előli menekülése közben migránsokkal az autójában egy álló járműszerelvénynek ütközött.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vádirat szerint a 28 éves férfi 2020. október 1-jén délután Veszprém külterületén, egy bevásárlóközpont közelében közlekedett személygépkocsival, melyben rajta kívül öt szír állampolgár utazott. A férfit a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai igazoltatni akarták, ezért három rendőrautó megkülönböztető fény- és hangjelzéssel haladt utána.

A sofőr az egyértelmű rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem menekülni kezdett. A rendőrautók követték, majd egyikük egy körforgalom utána bal oldali sávba mellé hajtott, hogy ezzel megállásra késztesse. Eközben az út jobb oldalán, az út szélére húzódva egy vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény várakozott, amely mögött a sofőr még meg tudott volna állni. De nem ezt tett, hanem balra húzódott, hogy kikerülje az akadályt, eközben nekiütközött a mellette haladó rendőrautónak, majd az álló járműszerelvénybe rohant - írta az ügyészség.

A balesetben két migráns súlyosabban, egyikük életveszélyesen megsérült, hatan, köztük két rendőr és a sofőr pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

A sofőr ellen embercsempészés miatt külön büntetőeljárás indult, míg a közúti baleset gondatlan okozása miatt az ügyészség a vádlottal szemben fogházbüntetés kiszabását és a járművezetéstől történő eltiltását indítványozta a Veszprémi Járásbíróságnak - írták.

A fedélzeti kamerafelvételen az üldözés látható:

Fotó és a videó: Magyaroroszág ügyészsége Facebook-oldala