2023.01.30., hétfő - Martina
Zalaegerszeg: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében

112 millióból újult meg a zalaegerszegi Püspöki Grácián utca

Kovács Tamara, 2022. december 01. - 15:04
112 millióból újult meg a zalaegerszegi Püspöki Grácián utca
2022. augusztus és november között készült el a zalaegerszegi Püspöki Grácián utcában a burkolat teljes felújítása, két ütemben. A városvezetés az utóbbi években kiemelten figyel arra, hogy a közműfelújítások után következzen csak az aszfaltozás. Az első ütem zárásaként csak ideiglenes aszfaltot kapott az utca. Az elmúlt hónapokban a végleges burkolat is elkészült.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A mostani munkálatok előtt első ütemben, önkormányzati saját forrásból a közműveket is sikerült rendbe tenni. A 31 millió forint értékű beruházás során 2021-ben 340 méteren gerincvezeték-csere, 130 méteren 16 ivóvízbekötés, 90 méteren pedig szennyvíz-rákötés történt aknacserével együtt - írta közösségi média posztjában Balaicz Zoltán, polgármester.

A felújítás a Gárdonyi Géza utca és a Dózsa György utca közötti teljes szakaszt érintette, méghozzá faltól falig. Az útburkolat mellett a járdák is megújultak. A csapadékvizek elvezetése érdekében a meglévő balesetveszélyes kétoldali folyóka 282 méter hosszúságban, valamint a 13 db víznyelőakna átépítésre került, a lakóingatlanok összesen 24 db ereszkifolyóját a csapadékvíz elvezető rendszerbe bekötötték, helyenként a járdaburkolatban 181 méter segéd gerincvezeték  építésével.

A kisvárosias utcakép megtartására, mindkét oldalon, ahol az adottságok engedték, a zöld sávokba 19 db „Magnólia” típusú alacsony növésű fák lettek elültetve. A mostani beruházás az összes ismertetett műszaki tartalommal együtt 81 millió forintos ráfordítással valósult meg a Kovács Károly Városépítő Program keretében, állami-kormányzati támogatásból. Eddig tehát 31 és 81 millió forintot, mindösszesen 112 millió forintot sikerült az utca teljes megújulására irányítani.

Még idén újabb fejlesztés is indul a Dózsa György utcától az Arany János utcáig, hiszen 77,5 millió forintos beruházással, KEHOP pályázati keretből elkezdődik a szennyvíz és ivóvíz beruházás újabb üteme.