2023.01.30., hétfő - Martina
Zalaegerszeg: -4o - -4o
Az ország 19 megyéjében

Életveszéses sérüléseket szerzett a gyalogos, akit Szálkán ütött el egy autóbusz

Tóth Rózsa, 2022. december 01. - 10:10
Életveszéses sérüléseket szerzett a gyalogos, akit Szálkán ütött el egy autóbusz
Több súlyos sérültje van a tegnapi közúti baleseteknek

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tolna megyében 2022. november 30-án két súlyos sérüléses, valamint öt anyagi káros balesetről érkezett bejelentés - tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szerdán reggel 6 óra 20 perc körüli időben történt egy gyalogosgázolás Szálkán. Egy 24 éves helyi nő utazott busszal Bonyhád irányából, majd a Kossuth Lajos utca 22-es szám előtti útszakaszon, a menetirány szerinti jobb forgalmi sávra szállt ki a busz jobb oldalán. A jármű mögött kívánt átkelni az úttesten, de figyelmetlensége miatt nem észlelte az 56-os főút irányából érkező autóbuszt, és a busz takarásából lépett az érkező autóbusz elé. Az érkező autóbusz vezetője a jármű jobbra kormányzása, és vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést, a gyalogost elütötte. A gyalogos az ütközés erejétől körülbelül 30-m távolságra Szálka település irányába, az úttest bal szélére esett, mely során súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Délután 16 óra 30 perc körüli időben egy nő autóval közlekedett Dombóváron a Fő utcában a központ irányából Mágocs irányába. Közlekedése során jobbra tartási kötelezettségének nem tett eleget, így a Fő utca Gyermekvilág óvoda előtti útszakaszán "kötelező haladási irány " jelzőtábla hatálya alá tartozó, balos kanyarban az úttest bal szélén átkelési szándékkal várakozó gyalogos nőt a kocsi bal oldalával elsodorta. A gyalogos súlyosan megsérült.

Szekszárdon a Rákóczi utcában egy szabálytalan sávváltás miatt történ koccanás. A 6-os út Kakasd és Bonyhádi közötti szakaszán, valamint a 6407-es úton Ozora és Fürged közötti szakaszán történt egy-egy vadelütés. Kaposszekcsőn egy teherautó sofőrje nem tartott megfelelő oldaltávolságot, így egy, a bejáró hídján parkoló kombi autó felnyitott csomagtér ajtajának ütközött.

A 6-os számú főút 96-os kilométerszelvényében egy autó sofőrje elaludt vezetés közben és járművével lehaladt a jobboldali füves útpadkára, ott egy fának ütközött, átfordult a tengelye körül és a tetején állt meg.

Fotó: police.hu