2024.02.25., vasárnap - Géza
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Jászberényi fideszes aktivista ellen nyomoznak sikkasztás miatt

frisshirek.hu | 2022. december 16. - 18:25
Jászberényi fideszes aktivista ellen nyomoznak sikkasztás miatt

Az egyik érintett közös képviselő a Facebook-oldalán be is jelentette, hogy befejezi a közös képviselői munkát, igaz, a közéleti aktivitással nem tervez felhagyni.

Problémák lehetnek több jászberényi társasház kezelésében - írta meg a szol24.hu. A helyiektől a lap úgy értesült, hogy egy, a helyi közéletbe aktívan bekapcsolódó közös képviselő lehet az ügy egyik érintettje, aki rendszerint becsmérli a nyilvánosságban a Budai Lóránt által vezetett Közösen Jászberényért Egyesület tevékenységét és tagjait.

A Frisshirek.hu úgy értesült, hogy az ügyben rendőrségi feljelentés is történt.

A szol24.hu beszámolója szerint G.-K. A. ellen csalás, sikkasztás bűntettében, míg élettársa V. L. ellen hivatalos adatokkal való visszaélés bűntettében született meg a feljelentés. A gyanú szerint a közös képviselő a társasházak lakói által rábízott pénzzel eléggé szabadon bánt, mintha a sajátja lett volna, ráadásul bizalmas adatokat is kiadott ügyfeleiről.

A lap megkereste a rendőrséget, és a megyei rendőr-főkapitányság azt a választ adta, hogy

a Jászberényi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad.

A decemberi - jelenlegi felállásban utolsó - jászberényi testületi ülésen fel is merült két olyan társasház felújítása is, amely az érintettek között van. A pályázatot azonban elutasították, mert a közös képviselő nem csatolta az összes szükséges dokumentumot.

Én egy olyan ember vagyok, hogy aki az utamba áll, azt eltaposom. Ezt mindenki tudja rólam

- fenyegette meg az ülés végén az aljegyzőt a vád alá helyezett közös képviselő, aki korábban már fenyegette meg Budai Lóránt élettársát is saját munkahelyén a portál szerint V. L.

G.-K. A. a híreszteléseket alátámasztólag be is jelentette Facebook-oldalán, hogy idén befejezi a közös képviselői munkát, és jövő május végéig minden feladatát átadja. A közéleti aktivitását azonban nem függeszti fel.

A kiemelt kép forrása: police.hu