2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Zalaegerszeg: 4o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Alvázmosás ingyen, a parkolás fizetős a zalaegerszegi piac melletti parkolóban

Kovács Tamara | 2023. január 24. - 12:50
Alvázmosás ingyen, a parkolás fizetős a zalaegerszegi piac melletti parkolóban

Zalaegerszeg belvárosában amúgy is necces a parkolás, a fizetős övezetek többsége "fullon" van, vagy rettentően siralmas állapotban. A piac és a vásárcsarnok melletti zúzalékos parkolót nem csak piacnapokon használja az autós társadalom.

Igény lenne arra, hogy ha már fizetni kell a parkolásért, minőség és színvonal is járjon érte. Egy autó kavics ha ideiglenesen is, talán megoldaná a problémát!

A Zalai utak "királyai" Facebook csoportban osztotta meg a napokban készült felvételeit egy csoporttag. A fotók jól láthatóan tükrözik a jelenlegi állapotokat a piac parkolóban, bízva abban, hogy megakad rajtuk az illetékesek szeme. A Frisshirek úgy tudja, az önkormányzat műszaki osztálya felelős a terület állapotárét.

A parkolás itt sem olcsó, mert mint a szivárvány, annyi zónára van osztva a város, egyre inkább arra megy ki a játék, hogy minden egyes alkalommal jegyet vegyen a sofőr. Nem árt tudni, hogy a magasabb díjszabású zónában érvényes bérlet jó az alacsonyabb díjszabású zónákba is.

Egyre többen döntenek úgy, hogy nem parkolnak a piac melletti központi parkolóban, ám a kényszer nagy úr, ha jobb híján nincs szabad kapacitás megállóhely tekintetében, marad a város szégyenfoltja, a vásárcsarnok melletti parkoló használata, ha nem akar sokat cipekedni, sétálni a tulajdonosa.

Fotók: Zalai utak "királyai" Facebook-csoport