2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Kiakadt Nagykanizsa polgármestere: a hírekből értesült, hogy Cziráki László felállt a Vízmű éléről

Kovács Tamara, 2023. január 26. - 14:14
Kiakadt Nagykanizsa polgármestere: a hírekből értesült, hogy  Cziráki László felállt a Vízmű éléről

A frisshírek.hu még január 19.-én tudósított arról, hogy lemondott a nagykanizsai Vízmű elnök-vezérigazgatója, Cziráki László, aki távozását családi okokkal indokolta. Úgy tudjuk az elmúlt időszakban a helyi Fidesz nem csak őt, hanem családját is zaklatta, ellene lejárató kampányt indított. Balogh László polgármester most nyílt levelében támadta be a volt igazgatót, akinek -szerinte-, nem erőssége a kommunikáció, mivel városvezetőként mély megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy őt, Cziráki László hivatalosan nem értesítette, sajtóhírekből szerzett tudomást távozásáról. Oka volna?

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mindenesetre soraiból kiderül, kettejük kapcsolata nem volt éppen felhőtlen. Azt írta a volt elnök-vezérigazgató lelépésével kapcsolatban, hogy a tavaly ötmilliós jutalmat kapott Cziráki László idézzük: "számos kanizsai családot érintő, példátlan hosszúságú vízhiány lakossági tájékoztatásánál nem járt el kellő alapossággal, most pedig a lemondását jelentette be „érdekes” módon."

A polgármester szerint a Vízmű helyzete stabilnak tűnt, majd később tudatták vele, hogy komoly tőkeinjekcióra lenne szükség, komoly gondok vannak. Az eset kapcsán rögtön megragadta az alkalmat és beleállt az Éljen VárosuNK ( ÉVE) baloldali frakciójába. Esősorban dr. Fodor Csabába, akit, mint a Vízmű felügyelőbizottságának elnökét, ugyanúgy meglepte Cziráki döntése.

Az írta:

"A valós okokról talán többet tudnak a helyi balliberális frakció tagjai: Horváth Jácint, aki a várost képviseli a Vízmű közgyűlésében, és dr. Fodor Csaba, aki a cég Felügyelő Bizottságának elnöke. Pozíciójukból fakadóan ők ketten vannak döntési helyzetben, emiatt a felelősség innentől az övék!"

A polgármester releváns soraihoz többen is hozzászóltak:

"Megszólalt a polgármester! Inkább hallgatott volna! Süt belőle a rosszindulat, a gáncsoskodás és az alattomosság! Nagykanizsa megmaradt lakosainak rátermett, tettrekész, a városért dolgozó polgármesterre van szüksége! Nem a felelősséget állandóan másra hárító személyre!" - írták.

Mint a Frisshirek arról korábban írt, Cziráki László korábban már 14 évet dolgozott a Vízműnél, ahol a vagyongazdálkodási osztály vezetője is volt, érkezése előtt pedig két évig volt a Zalakarosi Fürdő első embere.

Volt aki ezt sem hagyta szó nélkül:

"Mennyi pénzt is vett fel az úr zalakarosi távozásakor, 11 milcsit? Szerencsés ember, mindenhol dobálják neki a sok millió forintot!"- kommentelte.

Fotó forrása: Balogh László Facebook-oldala