2024.04.16., kedd - Csongor
Zalaegerszeg: 5o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Vádemelés: meghalt a motoros mert figyelmetlen volt a sofőr Zala Vármegyében

Kovács Tamara | 2023. január 26. - 15:40
Vádemelés: meghalt a motoros mert figyelmetlen volt a sofőr Zala Vármegyében

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. Az ügyészség tájékoztatása szerint az autót vezető keszthelyi nő figyelmetlensége miatt vesztette életét a motoros.

A tényállás szerint az 1963.-ban született keszthelyi nő 2022. április 24.-én 17 óra 40 perckor vezetett egy Suzuki Swift típusú személygépkocsit a 7327. számú mellékúton, Karmacs irányából Keszthely felé, 61-65 km/óra sebességgel.

Amikor a járművel a mellékút 3+769. kilométerszelvényébe ért, -ahol 70 km/h sebességkorlátozás volt érvényben-, egy kissé jobbra ívelő útkanyarulatban figyelmetlensége miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol a személygépkocsi bal oldalával összeütközött a vele szemben szabályosan, 66-70 km/óra sebességgel közlekedő motorkerékpár bal hátsó részével.

A baleset következtében a motoros férfi a helyszínen meghalt.

A sértett halálának közvetlen oka a baleset során elszenvedett, az élettel többszörösen össze nem egyeztethető sérülések talaján kialakult keringési és légzési elégtelenség volt. A sértett halála, és a baleset között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg-tájékoztatta a Frisshireket Dr. Pirger Csaba főügyészségi ügyész.

Fotónk illusztráció, forrás:police.hu