2023.03.21., kedd - Klaudia
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Zala Vármegye táblával szelfizett Vigh László és a főispán

Nagy Katalin, 2023. január 26. - 09:51
Zala Vármegye táblával szelfizett Vigh László és a főispán

Zala Vármegye több pontján kihelyezték már az új, vármegyehatár-jelző táblát a Magyar Közút Nonprofit Zrt munkatársai. Vigh László képviselő ki nem hagyta volna a szenzációs alkalmat, hogy Dr. Sifter Rózsa főispánnal ne pózoljon egy újabb kép erejéig. Ugyan Vigh Lászlót még nem nevezték ki hivatalosan, de cím nélkül is szívesen tetszeleg az alispán szerepében. A képviselő és a főispán mindenesetre úttörő a vármegyetáblás szelfizésben, mivel eddig egyetlen megyében sem kockáztatták meg az ehhez hasonló képeket a vezetők, tartva a népharagtól.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Vigh László  a gyengébbek kedvéért megfogalmazta, pontosan miért is volt szükség a vármegyésedésre, Facebook oldalán a következőket írta:

"A vármegye szó használatának visszaállítása a mai magyar jogrendbe biztosítja, hogy az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek.

Emellett a vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti."

Többen úgy gondolják, visszaköszönt a középkor, hamarosan kezdődik a király választás, a lovaggá avatás és a várak építése is szép hazánkban.

Fotó: Vigh László Facebook-oldala