2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Kóbor kutyák marcangoltak szét harminc muflont a Somoskői Vadasparkban

frisshirek.hu, 2023. január 29. - 12:20
Kóbor kutyák marcangoltak szét harminc muflont a Somoskői Vadasparkban

Több tucat muflont téptek szét a kóbor kutyák a Somoskői Vadasparkban a napokban. Az állatállomány háromnegyede elpusztult a támadásban. A vadaspark határozatlan időre bezárta a kapuit.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Lévárdi György, az Ipoly Erdő Zrt. Salgótarjáni Erdészetének vezetője a nool.hu-nak elmondta, hogy a napokban három kóbor kutya tévedt a vadasparkba, amelyek az ott élő negyven nagyvadból harmincat széttéptek. A vérengzésben az állomány háromnegyede elpusztult, a maradék tíz pedig többnyire megsérült.

A muflonok a sárban csúsztak, ijedtségükben a korlátnak rohanva próbálták menteni az életüket, szörnyű látvány volt.  A park jövőjéről egyelőre nem tudok semmit, de határozatlan időre bezárjuk kapuinkat. A jogi lépéseket megtettük és most megoldást keresünk a kialakult helyzetre

– mondta az erdészet vezetője a nool.hu-nak.

Lévárdi György arra is kitért, hogy a gyermekek imádták ezeket az állatokat, sok család látogatott a helyszínre a szabadidejében. Az eset másnapján óvodások érkeztek volna látogatóba, de a támadás miatt a vadasparknak le kellett mondania a programot.  

Illusztrációs fotó: pixabay.com