2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Varga Judit tudhatta, mit művel Schadl György – állítja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

frisshirek.hu, 2023. január 29. - 19:30
Varga Judit tudhatta, mit művel Schadl György – állítja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

Varga Judit igazságügyi miniszter legalább egyszer találkozott Schadl Györggyel és a végrehajtói praxisok pénzért történő adás-vételéről egyeztetett vele – állítja nyomozati iratokra hivatkozva Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Szerinte a tárcavezető ezzel minimum bűnpártolást követhetett el, hiszen értesülhetett az ügyről és mivel mégis passzív maradt, fedezhette a korrupt hálózat fejét. Hadházy már csak ezért is nehezményezi, hogy a minisztert ennek ellenére sem hallgatták meg sem tanúként, sem gyanúsítottként az ügyben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az igazságügyi miniszter próbál úgy csinálni, mintha semmi köze nem lenne egykori helyettese, Völner Pál és a bírósági végrehajtói kar elnöke, Schadl György közti korrupt üzletekhez. Csakhogy a nyomozás dokumentumai szerint ez nem igaz

– írta vasárnap a Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

A független parlamenti képviselő szerint

a nyomozás dokumentumaiból kiderül, hogy Varga Judit legalább egyszer találkozott Schadl Györggyel.

És nem is csak bájcsevegtek: épp arról volt szó, amiért a legkorruptabb végrehajtó jelenleg is rács mögött van, a végrehajtói praxisok pénzért történő adás-vételéről

– tette hozzá.

Hadházy Ákos a nyomozás adataira hivatkozva azt írta, Schadl György úgy intézte a karon belüli konfliktusokat, valamint úgy „szabadított fel” újra értékesíthető végrehajtói pozíciókat, hogy „fegyelmi eljárásokat indított a neki nem fizetők ellen”.

A független országgyűlési képviselő szerint azonban ezek az emberek nem hagyták annyiban a kiszorításukat és az erre irányuló kísérleteket, hanem igyekeztek mozgósítani kapcsolataikat.

Schadl ennek akart elejébe menni, amikor megkérte Völnert, szerezzen neki időpontot a »jó miniszter asszonyhoz«

– ismertette Hadházy.

A hvg.hu cikke szerint Schadl György valóban kérte arra Völner Pált egy kiszivárgott hangfelvétel szerint, hogy találkozhasson Varga Judittal – ám ahhoz ragaszkodott, hogy a találkozón maga Völner is ott legyen velük.

A független országgyűlési képviselő által ismertetett dokumentumok szerint

Schadl Györgynek néhány napon belül sikerült is bejutnia Vargához, aki állítólag ígéretet tett neki arra, hogy „lepattintja az akadékoskodókat”.

Ezzel tehát – ha igaz, amit Schadl és egyes vádlottak állítottak – minimum bűnpártolást követhetett el, hiszen értesülhetett az ügyről és mivel mégis passzív maradt, fedezhette a korrupt hálózat fejét

– írta Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő hozzátette:

Varga Juditot ennek ellenére sem hallgatták meg sem tanúként, sem gyanúsítottként az ügyben.

Lapunk, a frisshirek.hu is megírta már, hogy az igazságügyi miniszter, hogy az igazságügyi miniszter nem kapott idézést korábbi helyettese perében.

Amint arról beszámoltunk, a korrupciós botrány 2021. december 7-én robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség közölte: a fideszes parlamenti képviselő, akkori igazságügyi államtitkár Völner Pál a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől azért, hogy végrehajtói kinevezéseket intézzen el neki.

Az ügyészség Schadlre tíz, Völnerre nyolc év letöltendő börtönbüntetést kért akkor, ha beismerő vallomást tesznek.

A Blikk hétfőn kezdte el szivárogtatni a Schadl-Völner-ügy lehallgatott telefonbeszélgetéseit. Ezeken elhangzott Varga Judit igazságügyi miniszter neve is, akit állítólag egy végrehajtó fel akart jelenteni bűnpártolásért.

Fotó: Facebook/Varga Judit oldala