2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Esős, szeles napunk lesz, legfeljebb egy kevés napsütéssel

frisshirek.hu, 2023. január 30. - 06:20
Esős, szeles napunk lesz, legfeljebb egy kevés napsütéssel

Változékony időjárással indul a hét. Reggelre ugyan elvékonyodott több helyen a felhőtakaró, délután azonban megnövekszik a csapadék esélye, amely néhol akár havazásként is hullhat.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az éjszaka első feléig nagyrészt erősen felhős vagy borult volt az ég, majd a legtöbb helyen napkeltére határozottan csökkent a felhőzet.

Napközben néhány órára kisüt a nap,

azonban délelőtt északnyugat felől növekszik a fátyolfelhőzet, később meg is vastagszik a felhőtakaró, amely késő estére ismét megfogyatkozik.

Délutánig számottevő csapadék nem valószínű,

majd a nap második felében elszórtan fordulhat elő gyenge vegyes csapadék,

nyugaton és délen az esőnek, míg északkelet felé haladva a havas esőnek, hónak van nagyobb esélye. Estétől mérséklődik a légmozgás, majd hétfőn délutántól a délnyugati szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul és megerősödik, helyenként viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -7 és -2 fok között alakul, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +7 fok között valószínű - zárta előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI szemléje szerint.