2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Lényegtelen, milyen okos és szexi vagy, a ghostingoló nem válogat

frisshirek.hu, 2023. február 26. - 14:12
Lényegtelen, milyen okos és szexi vagy, a ghostingoló nem válogat

Az online társkeresés nem csak móka és kacagás. A hátulütőivel kapcsolatban egy meghökkentő írásba botlottunk.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

RÁJEN GHOSTING: online társkeresés - avagy hogyan ne találd meg az igazit

Ha szeretnéd megelőzni, hogy tartós kapcsolatod legyen és minden álmod, hogy néhány jól sikerült randi után magyarázat nélkül felszívódjon az, aki a sok érdektelen pasi/nő után végre vonz, feltétlenül használj online társkereső alkalmazásokat!

Az eltűnés ősi jelenség, csak újabban ghostingolásnak hívják

Ki emlékszik már arra, hogy a Sex and the City legelső része egy klasszikus ghostingolással kezdődött? Én! A 30-as évei elején járó csinos, sikeres nő egy fogadáson megismerkedik álmai férfijával, akivel szinte minden maga a tökély. Néhány hét után már közösen néznek lakást, ám a férfi egyszer csak eltűnik örökre. Gondoljunk bele, hogy mi lett volna, ha már Carrie Bradshaw isTinderen ismerte volna meg Big-et? A végkimenetel lehetőségeit mindenkinek a képzeletére bízom.

Mindegy, mennyire vagy szexi és okos, a ghostingoló nem válogat

Egy másik klasszikus az ezredfordulóból Bridget Jones, aki egyből esküvőt vizionált, amikor Daniel Clever az első romantikus hétvégére elvitte, aztán szívás volt a nyuszijelmezben összefutni a férfi fürdőszobájában ücsörgő amerikai botsáskával, aki mindeközben Daniel menyasszonya volt. Lehet, hogy elmúltak a 90-es évek, de az érzés ma is ugyanolyan.

A csábítási tölcsér nem változott, csak már más felületeken futjuk a köröket

Akkor sikeres egy alkalmazás, ha sokan használják. Akkor használják tömegesen, ha van rá igény. Azért van rá igény, mert egy hiányt pótol. A társkereső app célja is az, hogy a lehető legtöbb időt töltsd el a felületen. Az, hogy mit keresel, irreleváns a fejlesztőknek. Sőt, az a legjobb, ha egyfolytában kielégületlenséget érzel, és emiatt folyamatosan használod. Eldobható, elhúzható bármerre az oldalon mindenki már online és aztán offline is.

A randiappok a lehetőségek végtelen tárházának hamis érzetét kínálják

Céljuk az örök aktivitás és a szüntelen jelenlét kicsikarása. Vajon melyik alkalmazás vállalná be azt a szlogent, hogy Társkeresőzz egy életen át? Nyilván egyik sem. De már a The Social Dilemma (2020) is az arcunkba tolta, a The GirlfriendExperience3. évada pedig több részben elénk tárta, hogy az applikációk fejlesztői milyen módszerekkel járatták csúcsra ezt. Hiszen éppen a randiappokkal lehet a leginkább érzelmi reakciót kiváltani a folyasztóból. És hogy mindez kiknek kedvez még? Például a ghostingolóknak. Bingó!

Mi történik ilyenkor velünk?

Klasszikus szituáció, hogy sírva hívod egy már megállapodott barátnődet vasárnap délben, hogy a pasi 72 órája eltűnt és nem keres, pedig ez volt életed legboldogabb 3 hete, és biztos vagy abban, hogy itt valami félreértés van. Pedig nincs. Az ismerősöd az egyik gyerekét a hátára kötve kínlódik az ebédfőzéssel, és közben kérleli a nagyobbikat, hogy mosson már kezet, miközben te életed sokadik igazijáról rinyálsz neki. Pedig nézzük, hogy is van ez.

Íme a hódító kontárkodásának fázisai, női szemszögből:

 1. Kapcsolatfelvétel

A férfi feltölt egy olyan profilt az oldalra, amiből kiderül, hogy szeret sportolni, rengeteg barátja van, valamilyen mérnök, menedzser, de mostanában már inkább mindenki lazán csak odaveti, hogy CEO, de közben lazulni is tud, ha kell. Különben nagyon spirituális is: egyszer volt egy hónapot Ázsiában, és vannak közös fotói nepáli bácsikkal, meg kecskékkel. Feltétlenül beírja, hogy hosszú távú kapcsolatot keres.

 1. Időzítés

A spontán találkák nagyon vonzóak, ezért belelkesedsz, amikor szombat este 8-kor bedobja, hogy randizzatok mondjuk 10-kor. Miért is ne?!

 1. Első benyomás

A találkozás első pillanatában eldől, lesz-e ebből bármi is. Egy igazi csábító a tekintetedből egyből látja, mikor kell meglépnie a dolgot.

 1. Információátadás

A randi alatt nemcsak az derül ki, hogy milyen sokoldalú az életre kelt Dávid szobrod, hanem az is, hogy kemény gyerekkora ellenére nagy karriert futott be, vagyis még futja: roppant elfoglalt. Az is csak egy véletlen, hogy ezen az estén ráér. Itt kell résen lenni, mert gyorsan az is kiderül, hogy a szülei válása óta nincs jóban az apjával, és már évek óta nem tartanak közös családi összejöveteleket sem, anyuka pedig mániás depressziós.

A randi mindössze abban tér el az állásinterjútól, hogy szabad inni közben, csak nem mindegy, mennyit.

 1. Egyedinek tűnő értékesítési ajánlat

1-10 találkozó, közös program után azon kapod magad, hogy megtaláltad azt, aki mellett egy soha véget nem érő boldogság lehetne az élet. Minden pillanatban tudja, mit akarsz hallani tőle, szinte a szádból veszi ki mindig a szót.

Egyszer csak lebegni kezdesz. Ezt a pillanatot kellene elkapni és a hajadnál fogva kirántani magadat a saját álomvilágodból. Különben oda minden, mert ha a pasi érzi, hogy megkaphat, máris jön a zuhanórepülés.  

 1. Következmény

A csúcspont után van, hogy gyülekezni kezdenek a fejedben a felhők, mert a ghostingoló mindig lebegtet, ködösít. Illékony és tudja, hogyan tűnjön el angolosan az életedből anélkül, hogy jogot formálhass a számonkérésre. Egyáltalán nem számít, hogy tegnap még te voltál a mindene, ahogy az sem, hogy milyen a külsőd, a humorod, a családi háttered, a természeted vagy a barátaid. Ha úgy gondolja, magyarázat és elköszönés nélkül lelép.

 1. Kiértékelés

A lány barátnőkkel ilyenkor összedugjátok a fejeteket és a következőkön agyaltok. Biztos, hogy:

 • van nője
 • drogozik
 • nincs túl az exén
 • ezek együtt vannak jelen
 • nem volt hozzád elég önbizalma – ezzel is főleg a lányok szoktak vígasztalni, amikor már teljesen kétségbe vagy esve
 1. Józanodás

Jó esetben a lány ismerőseid egyik férje is bekapcsolódik a beszélgetésbe és pumaként veted rá magad, hogy megismerd a férfi nézőpontot is. Mesélni kezdesz.

– Nem tudom, hogy bírok el még egy csalódást – sajnálkozol.

– Ugyan… Ott rontják el sokan, hogy csak a vágyaik után mennek, és amíg azok vezérlik őket, nem veszik észre, hogy mire van szükségük valójában.

 1. Fejlődés

Milyen igaza van a barátnőd férjének. Azok a fránya vágyak és a Tinder nem jó párosítás. Csak hát a fene tudja egy ismerkedés elején, hogy kivel állunk szemben. Nincs mértékegysége annak, hogy mikor, mennyire adjuk át magunkat. Az online randizásnak nincs szabályrendszere és keretei: mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. A józan ész és az erkölcs itt szögre akasztható. Simán lehet, hogy a ghostingoló más nexusban nem is olyan rossz ember. Idős néniket segít át az úton, csak éppen a társkeresőn megismert nőkkel másmilyen.

Az írás cselekménye kitalált történeten alapul. A történet szereplői kitalált alakok, mindennemű egyezésük a valósággal csupán a véletlen műve.

írta: Zsigmond Lilian

Fotó: https://www.cosmopolitan.com/sex-love/a29575908/ghosting-stories/

A szerző további tartalmai IDE kattintva érhetőek el.