2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Feljelentették az iskolát! Nem játszhatnak suli időben a zalaegerszegi Eötvös József iskola tanulói a játszótéren

Szabó Orsolya, 2023. március 02. - 16:26
Feljelentették az iskolát! Nem játszhatnak suli időben a zalaegerszegi Eötvös József iskola tanulói a játszótéren

Felháborodtak a szülők és a pedagógusok, szomorúak a diákok a zalaegerszegi Eötvös József Általános iskolában. A frisshirek.hu az intézményben dolgozóktól úgytudja, hogy valaki az iskola melletti játszótér lakói közül, rendszeresen felhívta az iskolát panaszával, majd később odáig fajult a sérelme, hogy feljelentést tett az illetékes szerveknél. A lakót a hangzavar, a gyermekek vidám nevetése a szabadban, a játszótér foglaltsága, egyszóval minden zavarta. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A játszótér nem tartozik az iskolához, közösségi tér. Elég egyetlen lakó panasza, hogy sok száz tanuló életét megkeserítse? Úgy tűnik, igen.

Az említett játszó, valóban nagyon közel van az oktatási intézményhez, alig pár méterre a hátsó bejárattól. Mivel az Eötvös József Általános iskola saját, elkerített játszóterét balesetveszély miatt jó ideje lezárták, a diákoknak az óraközi szünetekben marad a betonudvar, valamint a speciális gumival fedett kosárlabda és focipálya a tanórákon bentragadt feszültség kitombolására.

A játszótérre, úgy tudjuk, múlt hét óta nem mehetnek, csak négy óra után, akkor is kizárólag szülői felügyelettel használhatják. A szülőktől megtudtuk, iskola után sok gyerkőc gyűlik össze a fűves focipályán, a csúszdák és mászókák körül, hogy még hazamenetel előtt mozoghassanak, ennek sem örülnek az ott lakók.

Többen felvetették, miért költözik valaki játszótér közelébe, ha nem bírja elviselni a gyermekeket? Jogos elvárás a szülők részéről az is, hogy a kisdiákoknak legyen mozgás és játszótere, úgy tudjuk az iskola már pályázott a régi, lezárt terület felújítására.

Fotók: frisshirek.hu