2023.06.01., csütörtök - Tünde
Zalaegerszeg: 15o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Kompromittáló információkért milliókat ajánlott

Kovács Tamara, 2023. március 03. - 11:50
Kompromittáló információkért milliókat ajánlott

A rendőrség tájékoztatása szerint, sértő posztot tett közzé egy férfi, amiben még jutalmat is ajánlott fel annak, aki kompromittáló információval szolgál a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársával kapcsolatban. Befejeződött az ügy vizsgálata.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályán nyomozás volt folyamatban egy 56 éves nagykanizsai férfi 2022. július 31-én közzétett posztja miatt.

A gyanúsított közösségi oldalán milliós jutalmat ajánlott fel annak a személynek, aki a Nagykanizsai Rendőrkapitányság egyik munkatársáról kompromittáló információval szolgál. A bejegyzésben arra utalt a férfi, hogy a rendőr túlkapásokat követ el. A hozzászólásokban többen szidalmazták, sértő megjegyzéseket tettek az egyenruhás munkakörének ellátásával összefüggésben.

A nyomozók a poszt íróját, továbbá hat kommentelőt gyanúsítottként hallgattak ki becsületsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A vármegyei rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.

Fotónk illusztráció, forrás: police.hu