2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Zalaegerszeg: 17o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Kompromittáló információkért milliókat ajánlott

Kovács Tamara | 2023. március 03. - 11:50
Kompromittáló információkért milliókat ajánlott

A rendőrség tájékoztatása szerint, sértő posztot tett közzé egy férfi, amiben még jutalmat is ajánlott fel annak, aki kompromittáló információval szolgál a Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársával kapcsolatban. Befejeződött az ügy vizsgálata.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályán nyomozás volt folyamatban egy 56 éves nagykanizsai férfi 2022. július 31-én közzétett posztja miatt.

A gyanúsított közösségi oldalán milliós jutalmat ajánlott fel annak a személynek, aki a Nagykanizsai Rendőrkapitányság egyik munkatársáról kompromittáló információval szolgál. A bejegyzésben arra utalt a férfi, hogy a rendőr túlkapásokat követ el. A hozzászólásokban többen szidalmazták, sértő megjegyzéseket tettek az egyenruhás munkakörének ellátásával összefüggésben.

A nyomozók a poszt íróját, továbbá hat kommentelőt gyanúsítottként hallgattak ki becsületsértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A vármegyei rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.

Fotónk illusztráció, forrás: police.hu