2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Megalakult a Mindszentyneum Baráti Köre, "elkujtorgott" a prímás szobra

Kovács Tamara, 2023. március 07. - 13:35
Megalakult a Mindszentyneum Baráti Köre, "elkujtorgott" a prímás szobra

Megalakult a Mindszentyneum Baráti köre, ahol a tagok sok-sok előnyben részesülnek: különleges programokon vehetnek részt, zarándoklatokba  kirándulásokba csatlakozhatnak, sőt elsőként értesülhetnek a Mindszentyneum programjairól és kedvezményes áron biztosíthatják helyüket rendezvényeken.

 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Üdv a klubban!

A Mindszentyneum Baráti köre fontos feladatának tekinti, hogy a következő időszakban közösségi ötleteivel támogassa a rendezvényközpont programkínálatának bővítését. Többségük magánszemély, de civil szervezetek is csatlakoztak a baráti körhöz. Érdeklődésükben szerepet játszik az egyházakkal kapcsolatos vallástörténelem, az ezzel kapcsolatos kultúrális előadásoktól pedig azt várják, hogy nem az elferdített, vagy hazug tanítások, hanem végre a valós történelmi tények kerülnek majd napvilágra,- többségük ezért is csatlakozott a klubhoz. "Szellemi és nemzeti felemelkedést várnak a ház nevéhez híven" -fogalmazott egyikük a ZTV riportjában.

A „kujtorgó prímás”  szobra mindeközben egy rövid időre elhagyta a Mindszentyneumot, ugyanis február 27. és május 31. között a Mindszentyneum gipszszobra lesz a mintája az első Mindszenty-márványszobornak, mely Fatimába készül, a bíboros és az 1956-os szabadságharc emlékére létesült Magyar Kálvária elejére.

„Lelkipásztori körútjai egyikén, egy kocsiút alkalmával arról folyt a társalgás, hogy milyen nagy eseményszámba megy, ha a bíboros valahol megjelenik. Ekkor Mindszenty közbeszólt: „Ilyen kujtorgó prímás nem is akad egyhamar Magyarországon.”
Rieger Tibor máriaremetei Mindszenty szobrának gipszmintája – az első emeleten található Mindszenty életútkiállítás központi installációja – ideiglenesen „elkujtorog” Zalaegerszegről.
2023. február 27. és május 31. között a Mindszentyneum gipszszobra lesz a mintája az első Mindszenty-márványszobornak, mely Fatimába készül, a bíboros és az 1956-os szabadságharc emlékére létesült Magyar Kálvária elejére.-írta Facebook-oldalán a Mindszentyneum.

Fotó: Mindszentyneum Facebook-oldala