2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Pórul járt túrázót mentettek a Vadlány barlangnál Gyenesdiáson

Kovács Tamara, 2023. március 07. - 12:35
Pórul járt túrázót mentettek a Vadlány barlangnál Gyenesdiáson

Túrázót ért baleset a Vadlány barlang közelében, Gyenesdiás külterületén, számolt be róla a Zala Vármegyei Katasztrófavédelem.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A riasztott keszthelyi hivatásos tűzoltók a bajbajutottat a mentőkkel közösen lehozták a dombos, emelkedőkkel teli helyszínről, majd mentőautóba segítették.

A dolomitbarlangnak Gyenesdiás szélén, a fokozottan védett területen található Tücsök-domb nyugati peremén, a fenyőerdőben van a bejárata.  A jelzett turistaútról táblával jelölt ösvényen lehet eljutni a bejáratához, a helyiek Vadlány-liknak is hívják a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén található túristalátványosságot.

Fotók:Wikipedia