2023.06.01., csütörtök - Tünde
Zalaegerszeg: 18o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Ráfázott az ámokfutó: „erősítést” kapott a rendőrsziluett

frisshirek.hu, 2023. március 08. - 16:40
Ráfázott az ámokfutó: „erősítést” kapott a rendőrsziluett

A megengedett sebesség csaknem kétszeresével hajtott el a diósjenői elágazásnál kihelyezett rendőrsziluett mellett autójával egy sofőr. Nem messze innen azonban hús-vér egyenruhások várták, traffipaxszal a kezük ügyében...

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a frisshirek.hu-hoz szerdán eljuttatott közleményében arra emlékeztetett, hogy baleset-megelőzési céllal még 2021 októberében helyeztek ki egy rendőr életnagyságú sziluettjét ábrázoló táblát a kettes számú főúton, a diósjenői elágazó közelében.

Ezen az útszakaszon a makett előtt egy 60 km/h sebesség-korlátozó jelzőtábla inti lassabb haladásra az arra közlekedőket. 

Ám ezek egyike sem tartotta vissza a száguldozástól azt a sofőrt, aki a napokban, a reggeli órákban autózott arra – volt is része meglepetésben! Ugyanis miután elhaladt az egyenruhás sziluett mellett, hús-vér rendőrökkel találta szemben magát, akik éppen sebességet mértek. 

A mérőműszer adatai szerint a jármű vezetője a megengedett 60 helyett 104 km/h sebességgel közlekedett. A rendőrök a sofőrrel szemben 60 ezer forint közigazgatási bírságot és 4 közúti közlekedési előéleti pontot állapítottak meg – tájékoztatott Tamás-Kovács Andrea.

Fotó: police.hu