2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Nőnap: 200 szál piros szegfűvel kedveskedett a hölgyeknek az MSZP Zalaegerszegen

Szabó Orsolya, 2023. március 09. - 12:05
Nőnap: 200 szál piros szegfűvel kedveskedett a hölgyeknek az MSZP Zalaegerszegen

A baloldali politikusok a nemzetközi nőnap alkalmából köszöntötték a tradicionális piros szegfűvel a hölgyeket, a több évtizedes hagyományokra épülő ajándékozással fejezték ki megbecsülésüket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A nemzetközi nőnap ünneplése a Rákosi-korszakban kötelezővé vált, mára már elvesztette politikai tartalmát, apró ajándékokkal, kedves sorokkal, virággal, csokoládéval, esetleg vacsorával köszöntik fel a férfiak a nőket.

Régebben a szakszervezetek szervezésében a vállalatoknál március 08.-án a nők ajándékot kaptak, vázát, ékszerdobozt, kedves apróságokat, manapság általában egyénileg, kedves sorokkal, virtuális virággal, jobb esetben tulipánnal, rózsával, cserepes kora tavaszi primulával fejezik ki hódolatukat, köszönetüket a férfak a hölgyeknek.

Góra Balázs, az MSZP zalaegerszegi Városi Szervezetének elnöke a ZTV-nek úgy nyilatkozott, hogy : "A Nőnap, az egy igazi baloldali, világméretű ünnep,  az MSZP, így a helyi szervezet is az 1990-es évek óta az Arany Bárány Szálloda sarkán a hölgyeket egy szál piros szegfűvel ajándékozza meg." Tapasztalatuk az, hogy a nők örömmel fogadják a gesztust.

A szocialista munkások a XX. század elején tűztek először vörös szegfűt a gomblyukukba, azóta is használják párt szimbólumként.

Fotónk illusztráció, forrás:   Pixabay