2023.03.21., kedd - Klaudia
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

Belül is megújul, kultúráltabbá válik a zalaegerszegi Rendelőintézet

Kovács Tamara, 2023. március 10. - 11:43
Belül is megújul, kultúráltabbá válik a zalaegerszegi Rendelőintézet

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház közel 284 millió forintot nyert a szakrendelők eszköz- és műszerállományának korszerűsítésére, valamint a szükséges építészeti átalakításokra. Az elmúlt időszakban a Rendelőintézet külső hőszigetelését és ablakcseréjét is megvalósították.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Jelenleg folyamatban van a szakrendelések igényei alapján összeállított eszközök beszerzése, s ezzel párhuzamosan megkezdődött az az átalakítás, amelynek eredményeként a rendelőintézet valamennyi szintjén akadálymentessé válnak a vizesblokkok, továbbá több szakrendelő is megújul. Ez egyben azt is jelenti, hogy az átépítéssel érintett rendelők - ütemterv szerint – ideiglenes helyen működnek majd.
A kórház vezetősége terveik szerint, a pácienseket mindig időben tájékoztatja majd arról, hogy mely rendelés, hol fogadja a betegeket. Első lépésben a vizesblokkok átépítése zajlik, a későbiekben szakaszosan, lehatároltan pedig az építészeti átalakításokat folytatják. A munkálatokat igyekezek úgy ütemezni, hogy ne akadályozzák a szakrendeléseket, amelyek addig is a megszokott helyen működiknek.
A projekt részeként fejlesztik a járóbeteg-szakellátáshoz szükséges költséghatékony gép-, műszer- és eszközállományt az elavult eszközök cseréjével, illetőleg új, korszerű eszközök beszerzésével, a képalkotó diagnosztika fejlesztésével, az orvosi és ápolási munkát észszerűsítő, egyszerűsítő korszerű eszközök beszerzésével. Kicserélik továbbá a rendelőintézeti bútorokat, felújítják a rendelőket és a kezelőket is, valamint a padozatot, a világítást és újrafestik a falakat.
A tervek szerint szeptemberre befejeződő korszerűsítés érinti a bőrgyógyászati járóbeteg-ellátást, a fizikoterápiás helyiséget, az urológiai, az ortopédiai, a sebészeti, a belgyógyászat-gasztroenterológiai rendelőket, a fül-orr-gégészet audiológiai rendelőit és az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályhoz tartozó fájdalomambulanciát is.