2024.02.23., péntek - Alfréd
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

"Megöllek!” – kiabálta a késes, fegyveres támadó Zalaváron

Kovács Tamara | 2023. március 10. - 10:25
"Megöllek!” – kiabálta a késes, fegyveres támadó Zalaváron

A Keszthelyi Járásbíróság a 2023. március 9. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki egy vita során először zsebkéssel, majd gáz-riasztófegyverrel fenyegetett meg egy férfit.

Az erősen ittas állapotban lévő vádlott még 2022 október elején 17 óra körül egy zalavári bolt parkolójában szóváltásba került egy férfival. A vita során elővett a ruházatából egy kb. 7,5 cm pengehosszúságú zsebkést és megfenyegette a sértettet, hogy megöli.

Erre a férfi megragadta a vádlott kezét és arcon ütötte, közben sikerült tőle elvennie a kést. A dulakodás során a sértett megvágta saját jobb kezének középső ujját, s könnyebb sérüléseket szenvedett. A kést – hogy a támadó ne tudjon hozzáférni – eldobta egy közeli bokorba.

Ezt követően a vádlott elővett a ruházatából egy gáz-riasztófegyvert, melyhez 4 gáztöltény tartozott. Nekiszegezte a sértettnek miközben szidalmazta és a lelövésével fenyegette. Időközben egy, a helyszínen tartózkodó férfi rendőri segítséget kért. A vádlott az intézkedés során is ellenállást tanúsított, magatartása kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen.

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki fegyveresen és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében. Ezért 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Továbbá elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét és elkobozta az eljárás során lefoglalt kést, pisztolyt, valamint lőszereket.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az jogerős-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay