2023.03.21., kedd - Klaudia
Zalaegerszeg: 9o - 9o
Az ország 19 megyéjében

"Megöllek!” – kiabálta a késes, fegyveres támadó Zalaváron

Kovács Tamara, 2023. március 10. - 10:25
"Megöllek!” – kiabálta a késes, fegyveres támadó Zalaváron

A Keszthelyi Járásbíróság a 2023. március 9. napján megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki egy vita során először zsebkéssel, majd gáz-riasztófegyverrel fenyegetett meg egy férfit.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az erősen ittas állapotban lévő vádlott még 2022 október elején 17 óra körül egy zalavári bolt parkolójában szóváltásba került egy férfival. A vita során elővett a ruházatából egy kb. 7,5 cm pengehosszúságú zsebkést és megfenyegette a sértettet, hogy megöli.

Erre a férfi megragadta a vádlott kezét és arcon ütötte, közben sikerült tőle elvennie a kést. A dulakodás során a sértett megvágta saját jobb kezének középső ujját, s könnyebb sérüléseket szenvedett. A kést – hogy a támadó ne tudjon hozzáférni – eldobta egy közeli bokorba.

Ezt követően a vádlott elővett a ruházatából egy gáz-riasztófegyvert, melyhez 4 gáztöltény tartozott. Nekiszegezte a sértettnek miközben szidalmazta és a lelövésével fenyegette. Időközben egy, a helyszínen tartózkodó férfi rendőri segítséget kért. A vádlott az intézkedés során is ellenállást tanúsított, magatartása kihívóan közösségellenes, erőszakos volt, alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen.

A Keszthelyi Járásbíróság a történteket elismerő, a bűnösségét beismerő és a tárgyaláshoz való jogáról lemondó vádlottat bűnösnek mondta ki fegyveresen és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében. Ezért 9 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Továbbá elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét és elkobozta az eljárás során lefoglalt kést, pisztolyt, valamint lőszereket.

Az ítéletet a vádlott és védője, valamint az ügyész tudomásul vették, így az jogerős-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay