2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Életveszélyes az Aranyoslapi forrás melletti híd

Szabó Orsolya, 2023. március 13. - 15:54
Életveszélyes az Aranyoslapi forrás melletti híd

Az Aranyoslapi forrás Zalaegerszeg határában, a jó időben rengeteg kirándulót vonz. 1970-ben még csak táblával jelezték, később viszont kiépítették, majd az Aranyoslapi terület országos védettségűvé vált. A frisshirek.hu tegnap írt arról, hogy szerelmes, párosodó békáktól hemzseg a forrás tavának vize, valamint egyidejűleg zajlik a békamentési program is a területen. A forrás melletti híd viszont katasztrofális állapotban van, több helyütt beszakadt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Félméteres lyukak tátonganak a híd pallóin, csupán elég egy rossz lépés és komoly sérülést szerezhet a kiránduló. A híd szerkezetén látszik, hogy már többször is felújították, a renoválás most különösen ráférne a faszerkezetre.

A híd alatt ugyan alig fél, egyméternyi "mélység tátong", a szerkezeten óvatosan kell átkelni, mert egy kiadósabb esőzés után bármikor beszakadhat.

Régebben a környező réten fajátékokkal felszerelt játszótéren is virgonckodhattak a gyermekek, egyesek szerint érdemes lenne újra építeni azt a kellemes hangulatú környéken, ahol északról lombos erdők, míg délről fiatal lucfenyvesek határolják a zalaegerszegi tájat.

Fotó: frisshirek.hu