2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Elkezdődött a Helikon park felújítása Keszthelyen, sorban vágják ki a faóriásokat

Szabó Orsolya, 2023. március 13. - 16:18
Elkezdődött a Helikon park felújítása Keszthelyen, sorban vágják ki a faóriásokat

Manninger Jenő Keszthely polgármestere jelenleg látványtervvel nem szolgált, de közösségi oldalán tett ígérete szerint, hamarosan részletekbe bocsátkozik és látványtervekkel, rajzokkal kápráztatja el majd a helyieket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Helikon park Keszthely legnagyobb zöldterülete, hatalmas, évszázados fái alatt, a nyári nagy melegben is kellemes sétákat tehettek a helyiek és a turisták.

A sétány most átalakul, mivel első lépésként, a balesetveszélyes fákat vágják ki a területen, habár a Keszthelyiek szerint, egészséges fákat is láttak pusztulni a favágók által. A területen jellemzően lombhullató fák dominálnak: gesztenye, bükk, hárs, cseresznye, szomorú fűz, tölgy és platán, utóbbi a fősétány fája. A tűlevelűek közül a tuja, fenyő, a közönséges mocsári ciprus alkotja a parkot.

A polgármester az ígéri, a park bejáratai is megszépülnek, a fő sétaúton aszfaltburkolat marad, a megszokott mintázott felszínnel, átvezető térburkolattal. A 17 hektáros területet egyébként az 1960-as években nyilvánították védetté.

A tervek szerint, a Helikon parkhoz tartozó futópályát, tömörített kőanyaggal alászigetelik és a világítás kérdését is megoldják.

A kisgyermekeseknek jó hír, hogy játszótér épül a volt kézilabda pálya helyén, a virágültetés sem marad el, ugyanis tematikus kerteket hoznak létre. A helyiek és a kirándulók csodálatos nárciszmezőben, gyöngyikés rétben, erdőalji virágmezőben gyönyörködhetnek majd a Balaton-parti város ikonikus parkjában. De lesz madárösvény is!

A Helikon emlékmű környezete az elképzeléshez hűen, még egységesebbé válik a térben. Az 1921-ben emelt nyolc oszlopon álló kupolás Helikon-emlékmű, a város jelképévé vált.

Fotók és forrás: Manninger Jenő Facebook-oldala