2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 11o - 11o
Az ország 19 megyéjében

Máris szörföst kellett menteni a Balatonból

frisshirek.hu, 2023. március 14. - 08:00
Máris szörföst kellett menteni a Balatonból

Bajba jutott szörföst kellett kimenteni hétfőn a Balatonból - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat (VMSZ) az MTI-t.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A két szörfös a keszthelyi Helikon strandról indult el Balatonberény felé, egyikük azonban valamilyen technikai probléma miatt elhagyta a deszkáját, így nem tudott tovább haladni, ezt követően érkezett a telefonos segélyhívás a VMSZ-hez.

A téli készenléti ügyeleti formában működő vízirendőrség és a vízimentők hajója rövid időn belül rátalált a két szörfösre, és a bajba jutott sportolót kimentették, társa saját szörfjével jutott partra.

"Fontos megjegyezni az eset kapcsán, hogy a jó idő közeledtével fokozottan ügyelni kell a biztonságra és felkészülten kell a vízre szállni! Legyen rajtunk megfelelő ruházat és mentőmellény is, valamint ne feledjük, hogy szeretett tavunk még csak 7 fokos.
Ezek mellett fontos, hogy rendelkezzünk segítséghívásra alkalmas eszközzel is: lehetőleg okostelefonnal, amelyen megtalálható a frissített BalatonHelp applikáció, amely a pontos GPS koordinátánkat adja meg a vízimentő központnak, így még hamarabb megérkezik a segítség" - írja a figyelemfelhívó kérést a VMSZ.

Fotó: szorfoktatas.hu