2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Zalaegerszeg: 12o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Se széle, se hossza a viharkároknak

frisshirek.hu | 2023. március 13. - 20:27
Se széle, se hossza a viharkároknak

Még tegnap is dolgoztak a szombati szélvihar okozta károk elhárításán a Nógrád vármegyei tűzoltók, akiknek kémény- és szabadtéri tüzek is adtak munkát.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, szombaton szűkebb hazánkon is végigsöpört a szélvihar. 

A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott a honlapján, hogy a tűzoltókat még tegnap is három helyszínre riasztották kidőlt vagy megsérült fák miatt. 

Korán reggel Balassagyarmaton, a Régimalom utcában egy fenyő ágai megtörtek és a magasban lógtak, veszélyeztetve ezzel több parkoló autót. Délelőtt Csitár határában elektromos vezetékeket szakított le, Pásztón, a Nyírfácska utcában pedig egy családi ház kerítését rongálta meg egy kidőlt fa. A tűzoltók mindenhol elhárították a veszélyt.

Mindezek mellett lerakódott korom és kátrány égett egy családi ház kéményében tegnap délután Bátonyterenyén, a Boróka úton. A helyi hivatásos lánglovagok eltávolították a kéményből az izzó részeket és felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a füstelvezetőt, amíg azt szakember felül nem vizsgálta. Személyi sérülés nem történt.

Öt esetben riasztották szabadtéri tüzekhez vasárnap a Nógrád vármegyei tűzoltókat. A lángok Szirákon, Bárnában, Mátraterenyén, Cserhátsurányban és Csitáron csaptak fel. A leégett területek nagysága tizenöt és hatszáz négyzetméter között volt. A hivatásos és az önkéntes egységek kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével fékezték meg a lángokat.

Fotó: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság