2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

A sajtószabadságot ünnepelte Vigh László és a főispán Zalaegerszegen a média munkatársaival

Nagy Katalin, 2023. március 14. - 17:38
A sajtószabadságot ünnepelte Vigh László és a főispán Zalaegerszegen a média munkatársaival

Az eseményen az írott és az elektronikus sajtó újságíróit ünnepelték ma, 14-én Zalaegerszegen, a magyar sajtó napja alkalmából, a Zala Vármegyei Kormányhivatal szervezésében amelyre többek közt ZTV és a Zalai Hírlap munkatársait is meghívta a városvezetés, egyéb sajtóorgánumok mellett. Természetesen ismét gazdag büféválaszték várta a médiumok kormányhoz hű dolgozóit. Az eseményre csak a kormányközeli média munkatársai kaptak meghívót. Vigh László szerint, ők azok, akik pontos, hiteles, kiegyensúlyozott tájékoztatást adnak a lakosságnak.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

1848 március 15-én nyomtatták ki a 12 pontos proklamációt, amelynek első pontjaként szerepelt : "Kívánjuk a sajtó szabadságát, a censura eltörlését." Az elmúlt években sajnos nem sikerült megvalósítani a tényleges, valós sajtószabadságot.

"Ma a sajtószabadság azt jelenti, hogy akinek a tulajdonában van a sajtó, annak az értékeit közvetíti" - magyarázta el népének a lényeget a választókörzet képzett ideológusa, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, a Zalaegerszegi Televízió hétfői, március 13-ai Híradójában. Majd folytatta: Természetesen az értékközvetítés az fontos, hogy a hitelesség alapján legyen, ilyenkor köszönetet szoktunk mondani, minden sajtóorgánumnak azért, mert segíti a munkánkat, az eredményekről hitelesen beszámol ..az eseményekről, ez a mi munkánk segítése , egy városnak az építése, egy megye, egy országnak a fejlődés szempontjából nagyon fontos."-tette hozzá.

Ugyanitt elhangzott, hogy a zalaegerszegi önkormányzat, rendkívül szoros és korrekt kapcsolatban dolgozik együtt a helyi médiumokkal.

Március 13.-án is a sajtószabadságot ünnepelték, akkor az önkormányzat szervezésében ment a parádé, szintén pazar vendéglátással. Akkor azt írta Vigh László: "A magyar sajtó közelgő napja alkalmából köszöntöttük a médiumok munkatársait, Zalaegerszeg önkormányzatának szervezésében."

Fotók és forrás: Vigh László Facebook-oldala