2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Zalaegerszeg: 17o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Ki akarta zárni elhunyt élettársa korábbi házasságaiból született gyermekeit az örökségből egy zalai nő

Kovács Tamara | 2023. március 17. - 15:30
Ki akarta zárni elhunyt élettársa korábbi házasságaiból született gyermekeit az örökségből egy zalai nő

A Keszthelyi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a nőnek az ügyében, aki ki akarta zárni elhunyt élettársa korábbi házasságaiból született gyermekeit az örökségből.

A nő élettársa 2020. november 7. napján elhunyt. Kapcsolatukból három gyermekük született, azonban a férfinek korábbi két házasságából már volt öt másik gyermeke.

A nő 2021. június 21-én a hagyatéki eljárás megindítása során úgy nyilatkozott, hogy az örökhagyónak három vér szerinti hozzátartozója van - a közös gyermekeik -, rajtuk kívül más örököse nincs.

Az általa elmondottak alapján készült hagyatéki leltárt a jegyző megküldte a közjegyzőnek. A 2021. szeptember 20-i hagyatéki tárgyaláson a vádlott kijelentette, hogy a törvényes örökösökön kívül más örökösről nincs tudomása, így a hagyatékot a közjegyző a közös, 3 kiskorú gyermeküknek adta át.

Mint kiderült, a nő az öröklésre jogosult személyek körét hiányosan jelölte meg. Ezen cselekményével közreműködött abban, hogy valótlan adatot, tényt foglaljanak közokiratba. Tettével közokirat-hamisítás bűntettét valósította meg, ezért a bíróság 1 év 6 hónap próbára bocsátotta.

A büntetővégzés jogerős-tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay