2024.04.16., kedd - Csongor
Zalaegerszeg: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Románcnak indult, rablás és bántalmazás lett belőle

frisshirek.hu | 2023. március 17. - 14:56
Románcnak indult, rablás és bántalmazás lett belőle

Esernyővel verte fejbe áldozatát a férfi, aki nem volt elégedett a fizetséggel alkalmi szerelmi partnerénél.

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megfenyegette és bántalmazta alkalmi partnerét, majd egy sporttáskányi értékkel távozott a lakásából.

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 szeptemberében egy kaposvári éjszakai szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, majd ezt követően annak közeli lakására mentek. Az együttlétért a vádlott ezután 40.000 forintot követelt a sértettől, aki csupán 10.000 forintot tudott átadni a férfinak.

A vádlott ezért nagy erővel megrángatta a nála idősebb és jóval gyengébb fizikumú sértettet, és meg is fenyegette azzal, hogy csak akkor nem fogja megverni vagy megölni, ha a különbözet ellentételezéseként magával viheti bizonyos értéktárgyait. Erre tekintettel a rabló hordozható hangszórókkal és értékes kerámiaszobrokkal töltött meg egy sporttáskát, de a sértett több ruhadarabját és esernyőjét is magával vitte, amikor pedig a sértett kérlelte a vádlottat, hogy ne vegye el az értékeit, a férfi az elvett esernyővel ütötte fejbe áldozatát.

Bár a vádlott ezt követően távozott a helyszínről, a sértett feljelentése alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte – olvasható az ügyészségi közleményben.

Fotó: ugyeszseg.hu