2023.03.20., hétfő - Klaudia
Zalaegerszeg: 10o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Természetközeli szennyvízkezelő-rendszert adott át Vigh László Márokföldön

Nagy Katalin, 2023. március 17. - 10:26
Természetközeli szennyvízkezelő-rendszert adott át Vigh László Márokföldön

Több mint 81 millió forintból készült el a svéd technológián alapuló, természetközeli szennyvízkezelő-rendszer Márokföldön. A projekt megvalósításához az önkormányzat a Vidékfejlesztési Programban nyert támogatást, amelyet önerőből kiegészített. A beruházás révén a falu környezetterhelése csökkent, a lakóingatlanok komfortfokozata pedig nőtt.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Zala megyei Lenti térségében, attól alig 17 km-re található kisközség Márokföld, melyet az ország egyik legerősebb energiapontjának tartanak. Itt avatta fel Vigh László országgyűlési képviselő, Provender József, Szabó István és Németh Tamás projektmenedzser, a pécsi kivitelező Cibalum Kft. ügyvezetője a svéd technológián alapuló egyedi szennyvízkezelési rendszert.

A rendszer kiépítése megoldotta a település problémáját, ugyanis a szennyvíz az elmúlt időszakban az ingatlanok telkein, a rossz műszaki állapotban lévő magántartókba folyt, majd onnan felszívódva a község talaját mérgezte, szennyezte környezetét.

Fotók és forrás: Vigh László Facebook-oldala