2023.06.05., hétfő - Fatime
Zalaegerszeg: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Több száz fát vágott ki Mészáros Lőrinc cége Sződligetnél a gödi akkumulátorgyár miatt

frisshirek.hu, 2023. március 19. - 20:38
Több száz fát vágott ki Mészáros Lőrinc cége Sződligetnél a gödi akkumulátorgyár miatt

Az akkumulátorgyár bővítését készíti elő a Mészáros és Mészáros Kft. Sződligetnél. Gödön egy fenyőerdő részleges kiirtását is tervezik az LMP szerint.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az rtl.hu írta meg, hogy több száz fát vágott ki Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. Sződligetnél – közölte Kreitler-Sas Máté, az LMP elnökségi tagja még pénteken. Facebookra feltöltött videójában elmondta, egy természetvédelmi területen vágták ki a fákat egy tízméteres sávban, mintegy fél kilométer hosszan.

A pusztítás oka, hogy hamarosan bővítik a gödi Samsung-akkumulátorgyárat, amihez plusz vízvezetéket kell lefektetni a megnövekedett vízigény miatt.

Tátlák Örshöz jutott információk szerint még egy másik területen is fákat készülnek kivágni, Gödön egy egészséges fenyőerdő részleges kiirtását tervezik. Az LMP elnökségi tagja szerint nem arról van szó, hogy jogszerűtlen lenne a fák kivágása, hanem arról, hogy a jogszabályi környezet nagyon rossz.

„A profitérdek a környezet és a helyi emberek elé kerül.”

Fotó: Samsung weboldala