2023.06.07., szerda - Róbert
Zalaegerszeg: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A Lánchídon mától könnyebbé válik az átkelés

frisshirek.hu, 2023. március 20. - 11:30
A Lánchídon mától könnyebbé válik az átkelés

Sűrűbben jár a 105-ös és a 178-as busz hétfőtől, így könnyebb lesz az átkelés a Lánchídon - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Folyamatosan növekszik a Lánchídon közösségi közlekedéssel átkelők száma:

a 2022. decemberi 11 500-ról márciusra 13 000 fölé nőtt a napi utasforgalom, ami a tavasz beköszöntével, valamint a turistaforgalom bővülésével várhatóan tovább erősödik

- írták közleményükben. A járatsűrítésről azt közölték, hogy az eddigiekhez képest átlagosan öttel több jármű közlekedik óránként Buda és Pest között, így csúcsidőszakban óránként a jelenleginél akár háromszázzal többen is átkelhetnek a továbbra is felújítás alatt álló Lánchídon.

A fejlesztésnek köszönhetően

a felújítás előtti időszakhoz képest több mint 50 százalékkal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a Lánchídon.

A felújítás előtt 1080, január óta 1350, március 20-tól pedig már 1650 férőhelyet biztosít a BKK óránként és irányonként a Lánchídon csúcsidőszakban - tették hozzá.

A kiemelt kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala